lauantai 8. marraskuuta 2014

Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun...


Ja nyt onkin jo marraskuu! Blogissa on ollut hiljaista meidän työstäessa pitkää “Kysykää ja me vastaamme” -postausta Lahdesta ja Kuopiosta kerätyistä opiskelijoiden kysymyksistä. Tämä postaus on luvassa eetteriin tällä viikolla. Nyt kuitenkin hieman updatea siitä, missä Roadshow on pyörinyt viime viikkojen aikana. Kovaa hulinaa on onneksemme vierailemillamme lukioilla ollut, kiitos siitä kaikille mahtaville opiskelijoille!

Viimeisen postauksen jälkeen vierailimme useimpien lukioiden syyslomaviikolla Lahdessa. Saimme vieraiksemme opiskelijat Lahden kansanopistosta sekä Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Opiskelijavieraat täydensivät Roadshow-tiimiämme mainiosti, ja opotuntien aikana Kannaksen lukion opiskelijat saivatkin kuulla kaikkien meidän neljän hyvin erilaiset opiskelijatarinat. Opiskelijavieraillakaan reitti ei ollut suora nykyiseen oppilaitokseen, vaan välivuosia, eri alojen kokeilua ja kansanopistovuosia löytyi matkan varrelta. Ei siis kannata huolestua, jos omalla kohdallakaan lukion jälkeen reitti ei vielä tunnu selvältä.

Syysloman jälkeen suunnatiin auton nokka kohti Savvoo ja Kuopijota. Meille kummallekin Suomen kiertäjälle luvassa oli taas uusi osa rakasta kotimaatamme, ja yllätyimmekin siitä, kuinka paljon siellä päin on vesistöjä ja myös korkeuseroja. Ajomatkat sujuikin mukavissa merkeissä maisemia ja vanhoja rakennuksia ihastellessa. Muikkuja ja kalakukkoa ei aikeista huolimatta ehditty maistaa, mutta nautittiin sen sijaan Kuopiossa sekä italialainen, amerikkalainen että myös nepalilainen päivällinen. Kuopiossa olikin paljon hyviä vaihtoehtoja ruokailulle.


Kuopion syysmaisemia

Löydettiin satamasta vanha Wipunenkin


Vierailimme Kuopiossa kolmessa hyvin erilaisessa lukiossa. Kallaveden lukiosta löytyi enemmän luonnontieteistä kiinnostuneita henkilöitä, Klassikasta urheilusta sekä terveys- ja lääketieteistä kiinnostuneita, ja Minna Canthin lukiosta taas sitten mielenkiintoinen sekoitus hyvin erilaisia unelmia niin taideaineiden kuin AMK-opintojen parista. Saimme koko viikolle mukaamme Alkio-opistossa psykologiaa opiskelleen Lisan, jonka haastattelun löydä täältä. Lisäksi mukanamme Kuopion ja Joensuun kierroksella oli EF kielikurssin käyneitä tyttöjä sekä Lahden kansanopiston teatterilinjalla opiskeleva Emmi.

Roadshown yhteistyöoppilaitosten tajonnasta löytyy paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja lääkikseen pyrkiville


Liikuntaa, myyntitaitoja vai psykologiaa? Mitä taitoja sinä haluaisit kehittää jatko-opinnoissasi?


Roadshown pulmapallo koukutti Kallaveden lukiossa!


Teija miettii kuumeisesti kuinka monta Studentumin flyeria saa jaettua vanhemmille ennen Kallaveden lukion vanhenpainiltaa


Saliin kerääntyi Kuopion klassillisessa lukiossa mukavasti porukkaa kuuntelemaan infotilaisuutta Ketäs me Roadshown tyypit oikein ollaan?Salin eteen jäi hyvä estradi. Arvaa heitettiinkö kärrynpyörät?
Pojat jaksoivat väsätä pulmapelejä useammallakin välitunnilla.


Lahden kansanopiston Emmi kirjoittaa vastauksia haastattelukysymyksiin välitunnin aikana. Emmin vastaukset julkaistaan myöhemmin täällä blogissa.

Minna Canthin lukiossa riitti vilskettä

Jutta kertoo tarkemmin ammattikorkeakoulujen opintotarjonnasta


Tero piirsi Kuopion maailmankartalle! Uusi Studentumin mensalainen löydetty!


Kuopiossa oltiin sitä mieltä, että muualle on lähdettävä. Kuopiosta löytyy kuitenkin mielenkiintoisia koulutuksia. Lue niistä enemmän täältä.


Torstai-iltana suuntasimme vielä auton nokan kohti Joensuuta. Viikon viimeinen vierailu oli Joensuun lyseon lukiossa, jossa meneillään oleva kansainvälisyysviikko näkyi ja kuului käytävillä sekä opiskelijoiden jatko-opintotoiveissa. Juttelimme opiskelijoiden kanssa paljon siitä, että kansainvälistyminen on mahdollista myös koto-Suomessa opiskellessa. Suomalaisista korkeakoulusta ja yliopistoista voi lähteä esimerkiksi vaihtoon vuodeksi tai tehdä harjoittelun ulkomailla. Roadshown Juttakin on suorittanut kolmen ja puolen vuoden opinnoistaan melkein kolmasosan ulkomailla! Useissa opinahjoissa on mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja kokonaan englanniksi tai esimerkiksi toimia Suomeen saapuvien vaihto-opiskelijoiden tutorina. Englantia pääsee käyttämään alalla kuin alalla sydämensä kyllyydestä, sillä globaalissa maailmassa kansainvälinen yhteistyö on enemmän sääntö kuin poikkeus ja useimmilla aloilla ajankohtaisin tutkimustieto löytyy vain englanniksi.Joensuun lyseon lukion avarat käytävät


Shakki-tauko
Myös Joensuu sai mensalaisensa!

Ammatinvalintatesti-Ammu tarkkaili Teijan työskentelyä etäältä...
Joensuussa oli kiinnitetty huomiota eri oppimistyyleihin. Roadshown Teija on kinesteettinen ja taktillinen. Mikä sinun tyylisi on?


Hyvä meininki ja seeprat taustalla


Lukisiko välitunnilla vaikka vähän Shakespearea?


Joensuussa maassa oli jo lumipeite
EF:n ja Alkio-opiston reipas edustus - hymy ei hyydy!


Juttakin liittyi Studentumin mensaan


Ammatinvalintatesti ja arvonta veti opiskelijoita ständille


Välitunnin aikana oli huikea flamenco-esitys ja muuta ohjelmaa.


Kuopion ja Joensuun jälkeen seuraava viikko hurahtikin täällä etelän suunnalla. Kävimme Salon lukiossa, Sibelius lukiossa, Lohjalla yhteislyseon lukiossa sekä Kotkan lyseon lukiossa. Voisikin sanoa, että Turun motaria on ajeltu suuntaan ja toiseen! Saloon mukaamme saimme Eximian historian valmennuskurssin käyneen opiskelijavieraan. Kotkassa mukana oli puolestaan opiskelijavieran Lahden kansanopiston viestintälinjalta. Kuulimme taas hyviä tarinoita siitä, kuinka pääsykokeisiin valmistautumiseen voi saada apua kansanopistoista tai valmennuskursseilta, jos tarvitsee tukea esimerkiksi omien opiskelutaitojen kehittämiseen tai opiskelumotivaation ylläpitämiseen.
Jutta opastaa tyttöjä Salossa


Studentumin sivuilta löytyy vastaus melkein jokaiseen kysymykseen


Salon lukiosta löytyi hienot ja avarat tilat
Salon lukiosta löytyi myös mahtavia opiskelutiloja. Näitä lisää!


Saimme Salossa kuulla, kuinka Eximian valmennuskurssin käyminen auttoi yliopistoon sisäänpääsyssä hurjasti!


Musiikki- ja tanssipainotteisessa Sibelius-lukiossa Helsingissä moni oli ajatellut jatkavansa taideharrastuksiaan lukion jälkeen enemmänkin vapaa-ajalla ja hankkivansa jatkokoulutuksen joltain muilta aloilta. Tämä on työllistymisen kannalta ihan fiksu valinta, sillä musiikin ja tanssin jatko-opintoihin on melko vaikea päästä opiskelemaan ja niillä itsensä elättäminen voi usein olla epävarmaa. Eri alojen työllisyystilanteesta voit lukea enemmän täältä. Mukana Sibelius-lukiossa meillä oli Keski-Pohjanmaan kansanopiston tanssilinjan opiskelija Liana, Laajasalon opistossa solistiksi toista vuotta opiskeleva Sarri sekä EF:n kielikurssin käynyt opiskelija.Ihanat Keski-Pohjanmaan kansanopiston ja Laajasalon opiston tytöt Sibelius-lukiossa

Abien terveisiä ykkösille ja kakkosille...

Musiikkiharrastus näkyy ja kuuluu Sibelius-lukion käytävillä.


Helsingin jälkeen olikin vuorossa visiitti Lohjan lyseon lukioon. Syyspöpöjen vietyä Jutan mukanaan, lähti Teija yksin Studentum-kaaran kanssa kohti Lohjaa. Lohjan lyseolla oli mahtava meininki ja kysymyksiä jatko-opintoihin liittyen riitti vaikka millä mitalla. Kyllä Teijalla riitti kehuja lohjalaisille nuorille. Oli kyllä mieletöntä aktiivisuutta ja todella hyvä meininki! Kiinnostusta löytyi tasaisesti eri aloja kohtaan, mutta erityisesti kansainvälisyys tuntui kiehtovat lohjalaisia nuoria. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi vaihto-opiskelu, työharjoittelu, kielikurssi tai vaikkapa koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla, kannattaa käydä vilkaisemassa sivusto opiskeleulkomailla.fi.Lohjan yhteislyseon lukiolaiset kerääntyvät Teijan pitämään infotilaisuuteen


Infon jälkeen ständillä taas kova kuhina - mahtavaa Lohja!

Lohjan jälkeen suuntana olikin Kotkan lyseon lukio. Kotka oli uusi tuttavuus meille molemmille Roadshown tytöille ja valloittikin meidät molemmat merellisine maisemineen ja leppoisine ihmisineen. Kuten jo edellä mainittiinkin, saimme Kotkan lyseon lukiolle mukaamme opiskelijavieraan Lahden kansanopistolta, ja montaa Kotkan lukiolaista tuntuikin kiinnostavan Lahden kansanopiston opintotarjonta. Oli mukava vierailla Kotkassa, sillä opiskelijat tuntuivat olevan kiinnostuneita monipuolisesti eri aloista. Moni saikin inspiraatiota jatko-opintosuunnitelmiinsa  Roadshown yhtesistyöoppilaitosten esitteistä. Löydät yhteistyöoppilaitokset linkkeineen täältä.Kotkan lyseon lukion kauniissa juhlasalissa kelpasi pitää infoa

Taas kerran iso kiitos kaikille kouluille, opoille, opiskelijavieraille ja ennen kaikkea mahtaville opiskelijoille! Takana on kaiken kaikkiaan hieno aloituskuukausi Roadshowlle ja tästä on hyvä jatkaa matkaa innolla eteen päin. Kotkan jälkeen matkamme jatkuu vielä viikon verran täällä etelämmässä. Vuorossa ovat muun muassa Raisio, Vantaa, Forssa, Hämeenlinna, Vihti sekä Kirkkonummi. Pysy menossa mukana ja klikkaa itsesi Studentumin seuraajaksi myös Instagramissa!

Terkuin,

Jutta & TeijaEi kommentteja:

Lähetä kommentti