perjantai 28. marraskuuta 2014

Lahden kansanopiston teatterilinjalta nostetta näyttelijänuralle!

Tämänkertaisen opiskelijahaastattelun pääosaa näyttelee 19-vuotias Lahden kansanopiston teatterilinjalainen Emmi. Lahjakas näyttelijänalku on kerännyt kokemusta teatterialalta lukion jälkeen jo kahdessa eri kansanopistossa. Emmi oli seuranamme Minna Canthin lukiossa Kuopiossa ja löysikin opiskelijoiden joukosta monia teatterialasta kiinnostuneita!


”Kävin musiikkilukion ja lempiaineitani musiikin lisäksi olivat liikunta ja kielet. Lukion jälkeen opiskelin vuoden näytteilijäntyötä Laajasalon opistossa, ja tänä syksynä muutin Lahteen kun pääsin opiskelemaan Lahden kansanopiston teatterilinjalle.

Teatteri on ollut elämässäni mukana ihan pienestä asti, joten olen aina tiennyt, että haluaisin opiskella sitä myös lukion jälkeen. Hain Lahden kansanopistoon heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen, mutta vasta vuoden päästä nappasi. Opiskelin välivuoden näyttelijäntyötä Laajasalon opistossa Helsingissä, ja tänä syksynä muutinkin Lahteen kun nyt pääsin toisella yrittämällä Lahden kansanopiston teatterilinjalle.

Sekä Laajasalon opistoon että Lahden kansanopistoon opiskelijavalita tapahtuu pääsykokeilla. Pääsykokeissa pyydetään esimerkiksi esittämään raadille monologi ja laulu sekä ryhmätehtäviä, joiden perusteella raati valitsee opiskelijat. Lahden teatterilinjalle on enemmän hakijoita kuin Laajasalon opiston näyttelijäntyön linjalle, joten siellä taso on kovempi. Lahdessa onkin ehkä Suomen arvostetuin kansanopiston näyttelijäntyön linja.

Kansanopisto-opiskelu on todella ainutlaatuista. On mahtavaa saada viettää vuosi sellaisten ihmisten kanssa jotka on yhtä intohimoisesti kiinnostuneet samoista asioista kuin itse. Teatterilinja on tosi intensiviinen. Meillä on pitkät päivät ja paljon tekemistä, esim. esitysten valmistelua, kouluajan ulkopuolellakin. Mutta se kaikki on tosi kivaa, kun on mahtava porukka jossa sitä tehdään.

Kansanopistovuosi antaa valmiuksia jatko-opintoihin pyrkiessä, monissa paikoissa vuodesta kertyy esimerkiksi opintopisteitä, jotka helpottavat yliopistoon tai ammattikorkeakouluun pääsyä. Kansanopistovuosi on myös itsessään todella arvokas, varsinkin taidealoilla on lupa kokeilla uutta ja epäonnistua, sillä opiskelu niissä ei ole niin suorituskeskeistä.”

Tiedustelimme vielä haastattelun päätteeksi Emmiltä hänen tulevaisuuden suunnitelmiaan. Emmi kertoi hakevansa ensi keväänä opiskelemaan Teatterikorkeakouluun, mutta pitävänsä myös mahdollisena hakemista Lahden kansanopiston Teatteri 2 –linnjalle. Me pidämme Emmille sormien ja varpaiden peukkuja pystyssä. Tsemppiä opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti