torstai 20. marraskuuta 2014

Neljässä viikossa baarimikoksi

Opiskelijahaastattelussamme on tällä kertaa 21-vuotias ravintola-alan työntekijä ja kauppatieteiden opiskelija Julia Helsingistä. Hän osallistui European Bartender Schoolin neljän viikon baarimikkokoulutukseen Kosin saarella Kreikassa. Kyseinen koulu onkin maailman suurimman baarimikkokoulun eli EBS:n suurin yksittäinen koulu.


”Lukion jälkeen vietin välivuoden ja minulla oli ideana matkailla. Olen ollut myös kiinnostunut ravintola-alan liikkeenjohdosta, ja baarimestarin ammatin ajattelin olevan hyvä ensimmäinen askel työelämään. Lähdin siis kurssille hakemaan baarimestarin taitoja sekä kokemuksia!

Opiskelu European Bartender Schoolin kursseilla on rankkaa, mutta samalla ihan älyttömän kivaa. Neljän viikon sisälle on tiivisti sisälletty kaikki mitä aloittelevan baarimestarin täytyy osata, joten kurssi on todella monipuolinen. Opiskelu vaatii kärsivällisyyttä, kovaa itsekuria ja intoa, koska käytäviä asioita on paljon, mutta itse opiskelu on sekä teoreettista että käytännöllistä. Pelkkiä kirjoja ja teoriaa ei siis päntätä, vaikka joka päivä opiskeltiinkin neljän viikon aikana. Käytännön harjoittelun lisäksi vapaa-ajallekkin sisältyy kurssin aikana paljon ohjelmaa, joten kurssikaverit tulevat tutuksi hyvin. Pääsin siis opiskellessani tutustumaan ihaniin ihmisiin ympäri maailmaa, ja olen vieläkin yhteydessä moniin kurssikavereihin. EBS olikin ehdottomasti paras opiskelukokemukseni tähän asti!

Olen hyödyntänyt kurssilla oppimiani asioita paljon. Opin miten työnteko baarin takana toimii, eli opin noin 100 drinkin valmistamisen lisäki työtekniikkaa, teoreettista tietoa jota joka baarimikon kuuluu osata, sekä myös show-taitoja baarin takana. Selviydyin kurssista hyvin arvosanoin, kurssin jälkeen sain töitä baarimestarina ja siitä asti olen ravintola-alalla pysynyt. Rakastan työtäni enkä vaihtaisi sitä mihinkään, joten koen itseni onnekkaaksi, koska löysin heti ensi yrittämällä työn jota tykkään tehdä. Sitä paitsi ammatti sopii todella hyvin opiskelujeni oheen, sillä työ on kohdistunut iltoihin, viikonloppuihin ja pyhiin. Ala on myöskin hyvin palkattu. Baarimestarin tutkinto on lisäksi todella kansainvälinen; jos baarimestarin taitoa löytyy ja englanti sujuu, niin melkein minne tahansa maailmalle voi suunnata töihin. EBS:n kautta tämä on tehty myös helpoksi, sillä diplomin saatuaan opiskelija voi liittyä matchstaff.com-rekrytointiportaaliin, jonka kautta baarit ja ravintolat ympäri maailmaa etsivät juuri heitä.

Työnteon lisäksi opiskelen nyt kauppatieteitä ja liikkeenjohtoa, ja toivon pystyväni tulevaisuudessa yhdistämään tämän ravintola-alalle. Unelmissani minusta tulee isona vastaava ja esimies ravintolassa, baarissa tai hotellissa. Näin ainakin toistaiseksi :)”

On ollut mukava saada Julia jo moneen otteeseen seuraksemme Roadshowlle. Kiitos Julialle mielenkiintoisesta opiskelutarinasta ja tsemppiä opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti