torstai 20. marraskuuta 2014

Opiskelijatarinoita ja unelmia loistavasta tulevaisuudesta

Kotkan jälkeen Roadshow pyyhälsi kohti Raisiota. Raision lukiossa meitä odotti lämmin vastaanotto, ja hyvä hulina ständin ympärillä alkoi heti aamusta. Lukiolaiset olivat avoimella asenteella liikeellä ja se teki meidän Roadshown koulutuslähettiläiden työstä helppoa! Jatko-opintosuunnitelmissa painottui hivenen enemmän yliopistot ammattikorkeakoulujen sijaan, mutta oli kiva huomata kuinka opiskelijat olivat avoimia myös AMK-koulutuksille jos mielenkiintoiselta alalla oli myös tällä puolella vaihtoehtoja tarjolla. Lukioaineita pääsee myös mukavasti hyödyntämään monissa amk-tutkinnoissa. Nuoret tuntuivat haluavan jäädä lukion jälkeen asumaan Raision tai Turun seudulle, ja meidän sydäntä lämmittikin tämä kotiseuturakkaus.Energisen Raision vierailun jälkeen suuntasimme Vantaalle Sotungin lukioon. Sotungin lukiossa mukanamme oli opiskelijavieraat European Bartender Schoolista ja Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Voit lukea Julian ja Ninan opiskelutarinoita täällä blogissa. Julian kertomuksen baarimikoksi opsiskelemisesta löydät täältä, ja Ninan tarinan yhteisöpedagogiksi löydät täältä.


Sinnikkyys palkittiin taas: Tervetuloa Studentumin Mensaan! 


Vantaan jälkeen kierroksemme jatkui seuraavalla viikolla Forssassa. Saimme kuulla Forssan yhteislyseossa Roadshown yhden mielenkiintoisimmista tulevaisuudensuunnitelmista – avaruustekniikka! Voit tutustua Aalto-yliopiston avaruustekniikan maisteriohjelmaan enemmän täällä.

Forssassa tapaamillamme nuorilla oli monilla mielessään luonnontieteellinen ala. Jos sinuakin kiinnostaa luonnontieteisiin liittyvät jatko-opintomahdollisuudet, voit lukea niistä enemmän tämän linkin takaa. Erilaisten koulutusten lisäksi Studentumin sivuilta löytyy hyödyllistä työelämätietoa luonnontieteellisestä alalta. Tiesitkö, että voit hyödyntää luonnontieteellisen alan osaamista muun muassa Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmassa? Kyseinen koulutusohjelma on mukana Roadshowllakin mukana olevassa MilkWorks –hankkeessa. Hanke on meijerialan teollisuuden ja oppilaitosten yhteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta meijerialan koulutusta ja ammatteja kohtaan. Jos sinua kiinnostaa puolestaan esimerkiksi kemianalan osaamisen hyödyntäminen jatkossa, voit tutustua esimerkiksi Centria-ammattikorkeakoulun kemiantekniikan koulutukseen, jossa voit opintojesi aikana valita syventävien opintojen suuntautumisvaihtoehdoksi esimerkiksi uusiutuvat energiavarat.


Forssan jälkeen suuntasimme Hämeenlinnaan, jossa vietimme ensin päivän Hämeenlinnan lyseon lukiolla. Pidimme lyseon lukiolla peräti kolme infotilaisuutta, joten nyt on ainakin hämeenlinnalaisten nuorten päät kyllästetty jatko-opintoinfolla! Ehdimme keräämään infotilaisuuksissa taas paljon kysymyksiä opiskelijoilta, joihin vastaamme myöhemmin täällä blogissa. 

Hienot puitteet infolle!


Norppa pisti Hämeenlinnan kartalle ja pääsi mukaan meidän mensaan ratkaisemalla molemmat pulmapelit! Ihan mahtavaa pitkäjänteisyyttä havaittavissa tässä nuoressa lupauksessa...

Lukiovierailun jälkeen matkamme jatkui Parolanummen prikaatin sotilaskotiin nro 2, jota oli muuten pimeällä vaikea löytää. Ohjeiden mukaan päätieltä piti kääntyä metsätielle, jonne pääsimme kuin pääsimmekin käännyttyämme ensin virheellisesti monille hämääville panssarivaunureiteille. Automme toilailuja seurannut vanhempi herrasmies saapui perässämme pyörällä sotilaskodille ja kysyi olimmeko harkinneen mutaisilla panssarireiteillä ajelua meidän Opel Astralla. Kyllä se Roadshow-auto moneen taittuu, mutta siinä taisi tulla senkin rajat vastaan...

Jos sinulla ei puolestaan tule rajat vastaan ja haluat turvata sen että muille ne tulevat, tutustu Roadshowllakin mukana olevan Rajavartiolaitoksen haastavaan erikoisjääkärikoulutukseen. Haku on käynnissä 6.12.2014 saakka. Meidän harmiksemme Parolan prikaatissa kuulimme, että suurin osa asepalvelustaan lopettelevista inttipojista ja –tytöistä oli loppusodassa, joten jatko-opinnoista kiinnostuneita oli paikalla vain melko vähän. Hiljainen ilta sotilaskodilla sai kuitenkin arvoisensa päätöksen, kun Teija vetäisi vielä ne sotilaskodin kuuluisat munkkikahvit!

Hämeenlinna ja Parolanummen vierailujen jälkeen Roadshow rantautui jälleen kotikaupunkiinsa Helsinkiin, jossa saimme osallistua Helsingin luonnontiedelukiolla järjestettyyn jatkokoulutusaamupäivään. Seuranamme vierailulla oli opiskelijavieraat Estonian Business Schoolista, European Bartender Schoolista sekä Eximiasta. Tiesitkö, että Estonian Business Schoolissa voit suorittaa kaupallisen alan kandiaatin ja/tai maisterin tutkinnon kokonaan englannin kielellä vaikkapa töiden ohella? No miltäpä kuulostaa se, että European Bartender Schoolin baarimikkokoulutus kestää vain neljä viikkoa, ja sen voi suorittaa vaikka Kosin saarella tai Australiassa Sydneyssä!

Nimenhuudolla tarkastettiin ketkä ovat saapuneet kuuntelemaan opiskelutarinoita.


Jes, mikä meininki jätkät! Näillä naamoilla kehtaa promota baarikoulua, valmennuskursseja sekä kansainvälistä kauppakorkeatutkintoa. Niko tekee muuten nykyään flairtendingiä ihan ammatikseen, ja Jan opiskelee uutta tutkintoa ammattinsa ohessa siirtyäkseen IT-puolelta uusiin haasteisiin.

Nuorilla neideillä siintää edessä loistava tulevaisuus, mutta matka sinne ei ole vielä ihan selvillä. Tämä on tuttua meidän kokemuksiemme mukaan monille muillekin lukiolaisille ympäri Suomea.

Helsingistä matkamme jatkui Vihdin lukioon. Vihdissä oli hyvä meininki ja opiskelijoilla taas mielet ihanan avoinna erilaisille vaihtoehdoille. Monet opiskelijoista osallistuivat täällä Roadshow-arvontaan, jossa palkintona on esimerkiksi EF:n kielimatka Maltalle, Eximian valmennuskurssilahjakortti, Stadiumin 200 euron lahjakortti sponsored by MAMK/KYAMK sekä EBS:n baarimikkokoulutus voittajan valitsemassa kohteessa. Johan näidenkin takia kannattaa ständillä pyörähtää!
Tuleva abivideo näyttää kuvausten perusteella aika mielenkiintoiselta...Tiivis kiertueviikko päättyi Kirkkkonummelle Porkkalan lukioon. Porkkalan lukion nuoret olivat kiinnostuneita todella monipuolisesti eri aloista ja koulutusasteista. Mukana oli myös jo Helsingin luonnontiedelukiolta tuttu Eximian Matti. Matti pääsi opiskelemaan elintarvike-ekonomiaa Helsingin yliopistoon käytyään Eximian valmennuskurssin. Tutustu Eximian valmennuskurssitarjontaan täällä.


Yrittäjyys on vapautta. Yrittäjyys on jatkuvaa opiskelua.
Voisiko sinusta tulla yrittäjä?

Pysy Roadshown meiningissä mukana seuraamalla Studentumia Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Tämän viikon vietämme Vaasassa ja Kokkolassa! Löydät tarkan kiertueaikataulun täältä.

Pirteää viikon loppua!

Terkuin,

Jutta & Teija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti