torstai 13. marraskuuta 2014

Mikä ihmeen yhteisöpedagogi?

Opiskelijatarinansa tällä kertaa kertoo lastensuojelutyöhön tähtäävä Nina Vantaalta, 22 vuotta. Hän opiskelee yhteisöpedagokiksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa.”Kirjoitin ylioppilaaksi vuoden 2011 kesällä Sotungin lukiosta Vantaalta. Valmistumisen jälkeen halusin pitää välivuoden ja lähdin Englantiin elokuussa aupairiksi. Olin siellä melkein vuoden. Englannissa asuessani hain yhteishaun kautta sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun. 

Minun serkkuni on käynyt MAMKin ja valmistunut yhteisöpedagogiksi, ja häneltä olinkin kuullut kyseisestä ammatista. Pääsykokeet menivät hyvin MAMKssa ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään. Aloitin opinnot 2012 vuoden syksyllä, ja  opiskelen tällä hetkellä siis kolmatta vuotta. Koulutusohjelmani on kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma, ja olen erityisesti kiinnostunut erityisen tuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten tukemisesta. 

MAMKssa opiskelu on mukavaa ja meillä on todella hyvä ryhmähenki, joten yksinäistä ei meidän oppilaitoksessa varmasti tule. Opiskelijatapahtumia on Mikkelissä myös todella paljon, ja samoin muitakin aktiviteettejä. Mikkeli on juuri sopivan kokoinen kaupunki; siellä on melkein kaikki mitä tarvitsee, mutta kävellen pääsee joka paikkaan.  Meidän alalla on lisäksi todella paljon opiskelijoita ympäri Suomea, joten Mikkeliä tai mikkeliläisiä ei tarvitse tuntea etukäteen. Oppilaitoksessamme on myös mahdollisuus kansainvälisiin opintoihin, ja itse lähdin viime tammikuussa Irlantiin työharjoitteluun, ja vietin siellä kolme kuukautta.

Tulevaisuudessa minun olisi tarkoitus työskennellä jossain lastensuojelulaitoksessa, esimerkiksi nuoriso- tai lastenkodissa.”

Kiitos Nina mielenkiintoisesta opiskelijatarinasta ja onnea opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti