keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kolmas kerta toden sanoo - Studentum Roadshow on tien päällä taas!

Studentum.fi:n Roadshow starttaa tällä viikolla kiertäen lukioita, messuja sekä varuskuntia ympäri Suomen. Kiertueen ideana on tehdä Studentumin koulutussivusto tutuksi, tukea nuoria ammatinvalinnassa ja esitellä Roadshowlla mukana olevia yhteistyökouluja. Vierailemme seuraavan neljän kuukauden aikana yli neljässäkymmenessä opinahjossa aina pääkaupunkiseudulta Ouluun ja Vaasasta Joensuuhun saakka. Kiertueen aikana haastamme jälleen kerran opiskelijat ympäri Suomen kysymään itseltään: ”Mikä musta tulee isona?”.  

Keitä me tämän vuoden kiertueen koulutuslähettiläät oikein olemme?

Valkoisen Studentum-auton ratin takaa löytyy maanteiden mestari Teija ja pelkääjän paikalta maantietaidoton, mutta kartanlukijan taidoillaan loistava Jutta. Seuraavassa kerromme hieman itsestämme sekä siitä, minkälaiset omat koulutuspolkumme ovat tähän asti olleet.Teija

Ikä: 25
Asuinpaikka: Helsinki
Opiskelupaikka: Helsingin yliopisto, yleinen ja aikuiskasvatustiede
Matkani tähän: Suuntasin peruskoulun jälkeen lukioon, jonka jälkeen vietin välivuoden töitä tehden ja pääsykokeeseen lukien. Lukiossa minulla ei ollut vielä harmainta aavistustakaan siitä, mitä tekisin lukion jälkeen. Kaikki sanoivat aina minulle, että olisin hyvä jossakin kädentaitoammatissa, mutta kappas kummaa, löysin itseni yliopistosta. Tenttikirjojen pänttääminen tai esseiden kirjoittaminen eivät edelleenkään kuulu lempipuuhiini, mutta vuodet yliopistolla ovat olleet paljon muutakin kuin suurten sivumäärien lukemista!
Mikä musta tulee isona: Ammattihaaveet ovat muuttuneet useaan otteeseen matkan varrella, mutta viime vuosina tulevaisuuden tavoitteeksi on muotoutunut ytimekkäästi seuraava – olla jonain päivänä Suomen paras opo.
Mikä saa hyvälle tuulelle: Matkustelu, syksyn värit, ystävät, koripallo, uusien asioiden oppiminen sekä iso kuppi teetä.

Tavoitteenamme on tuoda mukanamme lukioihin, varuskuntiin ja messuille runsaasti hyvää mieltä ja tsemppiä jatko-opintojen suunnitteluun.Tule rohkeasti juttelemaan kanssamme lukion jälkeisestä elämästä ja erilaisista koulutusvaihtoehdoista. Kiertueella tavataan!

Näin tuimana Jutta yrittää kiertueella olla....                                                 Mutta oikeastihan se asenne on tämä.

Jutta

Ikä: 23
Asuinpaikka: Lahti
Koulutus: Johtamisen ja viestinnän tradenomi
Matkani tähän: Peruskoulusta tiesin matkani johtavan lukioon. Sen jälkeen olinkin ihan hukassa, kävin työkkärin ammatinvalintatesteissä ja selailin pää pyörällä erilaisia vaihtoehtoja.  Päädyin yleishyödylliseen ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkintoon johtamisen linjalle, ja paperit sain käteeni viime kesänä. Epätietoisuus tulevaisuudesta ei ole täysin vieläkään haihtunut, mutta nyt kutsun sitä avoimuudeksi tulevalle. Matkani opintojen maailmassa ei tunnu olevan vielä ohi, joten kuka tietää, ehkä haetaan yhdessä kouluun ensi vuonna!
Mikä musta tulee isona: Pienenä olisin sanonut viikottain vaihtuen esimerkiksi oopperalaulaja, rikas, asianajaja tai johtaja. Nykyinen tavoite on olla isona onnellinen, tehdä jotain mistä tykkään ja olla hyödyksi samalla jollekin muullekin kuin itselleni.
Mikä tuo hyvälle tuulelle: Aurinko, onnistuminen, kauniit asiat ja teot, naurusta kaatuilevat vauvat ja ihanat ihmiset

Me tiedetään Teijan kanssa se tunne, että valintoja ja mahdollisuuksia on liikaa ja suunta hukassa. Siksi me haluttiin lähteä Roadshowlle, jotta voitaisiin auttaa ja yhdessä selvitellä kaikkia mahdollisuuksia. Tule siis ihmeessä kysymään, ihan vaan ihmettelemään ääneen tai pyytämään apuja!

Tervetuloa seuraamaan meidän reissua. Ensimmäiset pysähdyspaikkamme ovat Maunulan yhteiskoulun lukio ja Helsingin matematiikkalukio sekä Järvenpään lukio. Katso kiertueaikataulusta, olemmeko tulossa käymään juuri sinun opinahjossasi. Kuulumisia löydät täältä, Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Toivottavasti tavataan tien päällä!

Terkuin,


Jutta ja Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti