tiistai 7. lokakuuta 2014

Ookko nää Oulusta?

Kun muut vielä viettivät rauhallista ja aurinkoista sunnuntaipäivää, me pakkasimme kimpsut ja kampsut valkoiseen Roadshow-autoon ja lähdimme ajamaan kohti Oulua. Jo näin ensimmäisellä pitkällä reissulla työnjako oli selvä. Jutta hoiti ansioituneesti dj:n ja kartturin pestiä, kun taas Teija keskittyi ajamiseen ihanan ruskan keskellä.
Olimme arvioineet alkujaan matka-ajaksi noin seitsemän tuntia, mutta eihän me tietenkään pieniltä kommelluksilta vältytty ja niin ajotunteja kertyikin reilut kahdeksan ja puoli! Tähän kohtaan tekeekin mieli laittaa pieni visa käyntiin. Mitkä olivat siis kaksi syytä, joiden takia jouduimme matkan varrella turvautumaan kaksi kertaa auton ohjekirjaan?

a) Emme tienneet kuinka laittaa pitkät ajovalot
b) Jutta sai jatkuvasti suonenvetoja
c) Otimme liftarin kyytiin
d) Emme saaneet bensaluukkua auki
e) Teija ei pystynyt keskittymään ajamiseen, koska alkoi naurattaa niin paljon
Oikeat vastaukset löydät Instagram-tililtämme (studentumfi) kuluvalla viikollaViimein perille päästyämme ja hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme maanantaiaamuna Oulun yhteiskoulun lukioon. Saimme ständille seuraksemme Diakin sosionomiopiskelijat Helin ja Maaritin. Huomasimme nopeasti, että oululaiset nuoret olivat liikkeellä leppoisalla asenteella ja mieli avoinna. Ständin ympärille kerääntyi opiskelijaporukoita ja jutustelu jatko-opinnoista oli helppo aloittaa puheliaiden oululaisten kanssa.

Iloksemme huomasimme, että Oulun yhteiskoulun nuorilta löytyi kiinnostusta monia eri aloja kohtaan. Koulun käytäviltä bongattiin muun muassa tuleva arkkitehti, kuvataiteilija, matkailualan ammattilainen, fysioterapeutti, eläinlääkäri, baletinopettaja sekä animoija. Monet lukiolaiset saivat inspiraatiota jatko-opintojensa suunnitteluun ständillä vieraillessaan sekä uusia vaihtoehtoja punnittavaksi selailemalla Roadshown yhteistyoppilaitosten esitteitä ja oppaita.

Diakin Heli ja Maarit

Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion käytäviltä löytyi myös nuori nero Jonna, joka koko Roadshown ensimmäisenä (allekirjoittaneet mukaan lukien) sai ratkaistua ständiltämme löytyvät pulmapelit!
Roadshown Jutta jakaa hyviä vinkkejä lukiolaisille
Päivisin meillä oli aikaa käydä kävelemässä Oulun keskustassa. Kaupunki vanhoine rakennuksineen on todella viihtyisä ja kaunis, ja kuljemmekin ympäriinsä turisteina ääneen ihastellen milloin mitäkin. Maanantaina kävimme syömässä hampurilaiset burgeribaari Kauppuri viitosessa, joka pienenä paikkana ja hauskoine seinäkirjoituksineen oli tunnelmaa täynnä. Tiistaina suuntasimme lounaalle Toripolliisiin ja taas saimme ihastella pikku puoteja puisissa rakennuksissa sekä kaupungin ruoka- ja kahvilatarjontaa. Isot peukut meiltä Oululle!Tiistaiaamuna suuntasimme Oulun lyseon lukioon, jossa meitä vastassa oli eilispäivän tapaan vanha ja kaunis lukiorakennus. Rakennuksien puiset rakenteet luovat mukavan kotoisan ja silti arvokkaan tunnelman. Saimme lyseon lukioon seuraksemme Diakin sairaanhoitajaopiskelijan Heidin, jolla on jo takataskussaan lähihoitajan paperit ja nyt tähtäimessä on saada myös sairaanhoitajan pätevyys. Diakin tarjoamat monimuoto-opinnot mahdollistavat Heidille opiskelun työn ohessa. Heidi nosti esille myös mahdollisuuden jatkaa sairaanhoitajan tutkinnon jälkeen opiskeluja esimerkiksi hallinto- tai hoitotieteen opinnoilla avoimessa yliopistossa. Heidin mielestä sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suuri vahvuus on valmistumisen jälkeisissä huippuhyvissä työllistymisnäkymissä!


Diakin Heidiltä löytyi tietoa terveysalasta. Käy kurkkaamassa lisää työelämätietoa sosiaali- ja terveysalasta Studentum.fi:n työelämäosiosta

Terveysala kiinnosti myös Oulun lyseon lukiolaisia ja jututtamistamme nuorista vähintään joka toisen haaveissa olikin lääkärin ammatti. Lukioaineista ehdottomasti eniten kiinnostusta löytyi luonnontieteitä kohtaan. Me Roadshown koulutuslähettiläät haluamme muistutella myös siitä, että luonnontieteiden osaajille on kysyntää monella muullakin alalla. Tiesitkö, että muun muassa elintarvikealalla hyödynnetään monipuolista luonnontieteiden osaamista? Esimerkiksi Hämeen ammattikorkeakoulusta sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistuu bio- ja elintarvikealan insinöörejä (AMK). Käytännönläheinen opiskelu sisältää työskentelyä muun muassa elintarvike- ja biotekniikan laboratorioissa, joiden lisäksi opiskelija voi löytää itsensä vaikkapa opetusmeijeristä, pienpanimosta tai viinitilalta. Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos tarjoaa myös monipuolista elintarviketieteiden korkeakouluopetusta. Maitoteknologian opintosuunnassa esimerkiksi syvennytään maidon teknologiaan, maidon kemiaan ja maidon mikrobiologiaan, jotka liittyvät keskeisesti esimerkiksi meijeriteollisuuden toimintaan.


Oulun lyseon lukion kaunis rakennus

Tytöillä riitti puuhaa pulmapelien parissa


Linnea ja Sofia pyörittelivät pulmapalloa pitkän aikaa ja lopulta ratkaisu jäi yhdestä palasta kiinni. Tule testaamaan osaatko juuri sinä ratkaista sen!
Jutan voittajafiilis kun sai pulmakuution selätettyä!Luonnontieteiden osaajille löytyy paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja Roadshown yhteistyöoppilaitoksista. Tutkaile niitä Studentumin hakukoneella!

Roadshown tytöt toivottavat kaikille Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion ja Oulun lysion lukion opiskelijoille tsemppiä jatko-opintoihin hakeutumisessa! Ja tietenkin suuri kiitos opoille siitä, että saimme tulla taas Roadshown kanssa vierailulle. Seuraavat kaksi päivää Roadshown löytää täältä Oulusta Eteenpäin -messuilta ja torstai-iltana suuntana onkin koko kiertueen pohjoisin kaupunki eli Rovaniemi ja Lyseonpuiston lukio!


- Teija & Jutta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti