maanantai 6. lokakuuta 2014

Tilpehöörät meni – tietoa tuli!


Terveisiä tien päältä! Olemme nyt saaneet Roadshown kunnolla käyntiin. Automme on farkkumallinen, mutta silti niin täynnä, että juuri ja juuri saamme itsemme mukaan vielä mahtumaan. Alla kuva meistä Pasilan varastolta, jossa käymme täydentämässä esitetelineitä ja hakemassa pikku palkintoja jaettavaksi kiertueelle tarpeen mukaan.
Aloitimme Roadshown Maunulan yhteiskoululta ja Helsingin matematiikkalukiosta. Ensimmäinen infotilaisuutemme pidettiin muutaman kymmenen opiskelijan edessä valoisassa ja kauniissa koulun ruokalassa. Roadshown alku ja ensimmäinen infotilaisuus nosti jännitystä pintaan, mutta mukana ekoilla vierailulla olleen Roadshow-koordinaattori Maijan mielestä saatiin kiertue kunnialla käyntiin. Puolen tunnin infotilaisuus on opiskelijoille aikamoista informaatiotulvaa, mutta on hienoa huomata, että Studentum.fi-sivulta löytyy monille opiskelijoille paljon uusia, käytännöllisiä ja hyödyllisiä juttuja. Tiesitkö, että Studentumin sivuilta löytyy esimerkiksi koottuna eri alojen pääsykoeprosentteja suomalaisista yliopistoista?  Jos siis seuraat Roadshow-blogia ja olemme vasta tulossa teidän koululle, pysy infossa tarkkana ja tule kyselemään ständiltämme lisää hyödyllisiä vinkkejä. Tästä muuten voit tarkastaa Roadshown aikataulun, eli mistä meidät löytää ja milloin!

Infotilaisuuden jälkeen ständillä seuraamme liittyi myös European Bartender Schoolin Miika. Ständille saapuessamme saimme jo ensimmäisen käytännön opetuksen kiertueen varrelle. Nyt, ensimmäisestä kerrasta oppineina, emme taidakaan enää jättää säläkoriamme valvomatta ständille infotilaisuuden ajaksi, sillä karkkirasiat olivat äkkiä kadonneet parempiin suihin ennen kuin info edes oli ohi. No mutta, jaettavaksihan ne oli tarkoitettu ja saivat opiskelijat ainakin rutkasti energiaa opiskeluun!Maunulasta löytyi paljon innokkaita osallistujia arvontaan ja oli mukava huomata, että Roadshown yhteistyöoppilaitosten esitteille oli paljon kysyntää. Lukiolaisten kiinnostus jakautui monipuolisesti eri alojen ja koulutusasteiden välille. Samassa koulurakennuksessa opiskeleville yläasteikäisille tulevaisuus oli ymmärrettävästi vielä ihan avoinna. Jos sinun tilanteesi on sama, käy tekemässä Studentumin sivuillla suuntaa antava ammatinvalintatesti ja innostu uusista alavaihtoehdoista!Ensimmäinen info takana!                   Tule osallistumaan arvontaan!
Perjantaina suunnattiin Järvenpään lukion Urapäivään. Urapäivänä opiskelijat saivat mennä kuuntelemaan kolmea eri puhujaa yli 30 hienosta vaihtoehdosta ja meitäkin kuulemassa olivat täydet ryhmät. Opiskelijat olivat todella skarppeina ja oli todella kiva puhua opiskelijajoukolle, joka tuntui todella kuuntelevan ja poimivan vinkkejä takataskuihinsa. Infossa opittua kerrattiin ja kehuttiin myös kavereille ständillä, eli Studentumin sivusto tuli ilmiselvästi tarpeeseen.

Järvenpään lukio sijaitsee erittäin hienossa, suuressa, keskeltä avoimessa rakennuksessa.  Infojen jälkeen pidettiin ständiä muutama tunti ruokalan reunalla, jossa oli myös muita urapäivän esittelijöitä. Hulinaa riitti ja täällä lukiolaisten ylivoimaisiksi suosikeiksi nousivat kauppis ja lääkis. Kunnianhimoista porukkaa, mutta usko itseensä on tottakai pelkkää plussaa! Me Roadshown tytöt halutaan muistuttaa myös siitä, että on hyvä olla jonkinlainen plan B taustalla siltä varalta, jos jää tiukkien pääsykoeprosenttien takia ilman opiskelupaikkaa. Esimerkiksi kansanopistoissa voi viettää kätevästi välivuoden valmistautuen pääsykokeisiin ja prepaten taitojaan tulevia opintoja varten.Järvenpäässä kyseltiin kuinka monen suunnitelmat lukion jälkeen on jo selvät.Ei kovin monen.

Tule moikkamaan jos näet suunilleen tällaisen rakennelman!Tai tällaiset naamat...


Autettavia ja ihmeteltävää riitti Järvenpään Urapäivässä.

Arvontalappujen täyttelyssä tyyli on vapaa!
Iso kiitos Maunulan Terolle ja Järvenpään Katariinalle, että saatiin tulla käymään. Seuraavaksi lähdetäänkin kunnon roadtripille – Oulu täältä tullaan!Terkuin,
Jutta & Teija
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti