maanantai 5. lokakuuta 2015

Roadshow tien päällä taas! =)

Heippa kaikille!

Me olemme Elisa & Piia, uudet Roadshow 2015-2016 koulutuskiertueen lähettiläät. Olemme innoissamme alkaneesta kiertueesta ja odotamme jännityksellä mitä tulevat neljä kuukautta tuovat tullessaan. Kirjoitimme lyhyesti esittelyt itsestämme, jotta saisitte hieman käsitystä siitä ketkä ovat tämän vuoden blogi-kirjoitusten takana.

       Elisa 
 Ikä: 27v
                                                               Kotipaikkakunta: Helsinki

     Koulutuspolkuni
Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2007 ja tämän jälkeen vietin muutaman välivuoden, joiden aikana mm. muutin omilleni asumaan, työskentelin kenkäkaupassa myyjänä sekä lähdin reppureissaamaan puoleksi vuodeksi Kaakkois-Aasiaan. Vuonna 2010 pääsin Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan sosiologiaa ja muutin siis Helsingistä Kuopioon opiskeluiden perässä. Asuin Kuopiossa vain vuoden verran, sillä jo seuraavana vuonna hain, ja  pääsinkin, opiskelemaan samaa pääainetta eli sosiologiaa, mutta hieman eteläisempään Turun yliopistoon. Asuin Turussa yhteensä neljä vuotta ja nämä kuuluvat ehdottomasti elämäni upeimpiin vuosiin. Opintojeni aikana pääsin myös palaamaan Aasiaan, sillä vietin yhden lukukauden korkeakouluvaihdossa Balilla, jossa opiskelin mm. maan kulttuuria, historiaa sekä taloutta, mutta myös Bahasa Indonesian kieltä. Viimeisen vuoden aikana tein vielä yhden uuden alavaltauksen; suoritin opettajan pedagogsiet opinnot, jotka pätevöittävät minut laaja-alaisesti opetustehtäviin. Kuten ehkä koulutustaustastani voi huomata, olen kiinnostunut hyvin monipuolisesti eri aloista, eri paikoista sekä eri ihmisistä.

Motto
Itselleni tärkeä elämänohje on "älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi!", sillä tämä muistuttaa minua tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiani. Haluaisin kannustaa kaikkia unelmoimaan suuresti ja tekemään asioita sen eteen, että unelmat käyvät toteen.      Piia

    Ikä: 25v
    Kotipaikkakunta: Alajärvi

Koulutuspolkuni
Aloitin lukion vuonna 2005, mutta ensimmäisen opintovuoden jälkeen lähdin vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Vaikka vaihtovuosi ikään kuin viivästytti valmistumistani lukiosta vuodella, en vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Opin paljon vaihtovuoteni aikana itsestäni, sain uusia ystäviä eri puolilta maailmaa ja opin uusista kulttuureista uskomattoman paljon. Ulkomailla ollessani sain vahvistusta siihen, että haluan tulevaisuudessa työskennellä kansainvälisissä tehtävissä. Ylioppilaslakin saatuani hakeuduinkin Tampereen ammattikorkeakouluun lukemaan kansainvälistä liiketaloutta englanniksi. Vaikka pidin opiskelustani Tampereella, yllätin itseni selailemasta kauppakorkeakoulujen hakuoppaita. 2010 alkoi siis pääsykokeisiin luku-urakka, joka kesti kevään verran. Kesällä saapui postin mukana kirje, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi aloittamaan opintoni Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Syksy tuli, opinnot alkoivat ja aika kului nopeasti. Nyt viisi vuotta myöhemmin olenkin tässä kirjoittamassa opintojeni vaiheista teille työn merkeissä. Opiskeluaika oli ihanaa, mutta työelämään astuttuani olen huomannut, että olen innoissani myös sen tuomista uusista haasteista ja mahdollisuuksista!

Motto
Omana mottonani tähän Roadshow-kiertueeseen on muodostunut hokema: ”Jos mitään ei muuta, mikään ei muutu”. Täytyy uskaltaa tehdä niitä omia valintoja ja keksiä oma polku. Me olemme tämän kiertueen ajan Elisan (ja koko Studentumin tiimin voimin) auttamassa teitä etsimään vastausta kysymykseen: ”Mikä sinusta tulee isona?” Oman polun löytäminen saattaa viedä aikaa, mutta onneksi meillä on kiertue vasta alussa ja elämä edessä.

***

Edessä on tänäkin vuonna 10 000 km ajoa, joiden aikana vierailemme 45 lukiossa, 4 messuilla sekä 3 varuskunnassa. Kiertue on pyörähtänyt käyntiin vauhdikkaasti ja toivotamme aurinkoiset terveiset ensimmäisestä pysähdyspaikastamme Oulusta! 

Elisa ja PiiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti