tiistai 13. lokakuuta 2015

Revontulia & poroja: Kohti Lappia


IMG_1270.JPG

Lähdimme ajamaan Rovaniemen suuntaan alkuillasta, heti Eteenpäin messujen päätyttyä. Matkaan Oulusta Rovaniemelle kului noin neljä tuntia, joiden aikana pääsimme ihastelemaan pohjoisen kauniita maisemia sekä upeasti välkkyviä revontulia taivaalla. Ajomatka sujui erittäin leppoisasti, mutta yritimme pysyä erityisen valppaina siltä varalta, että poroja olisi liikenteessä. Tämä osoittautui aiheelliseksi, sillä pääsimme näkemään useampaan otteeseen lauman poroja tien varsissa aukiolla. Rovaniemi tuntui melko eksoottiselta sekä mielenkiintoiselta paikalta heti alkuun meille etelän tytöille :)


IMG_1277.JPG

Rovaniemellä vierailimme Lyseonpuiston lukiossa, jossa pystytimme Studentumin ständimme heti sisääntuloaulaan. Aula oli selkeästi yleinen oleskelutila, jossa lukiolaiset kokoontuivat tapaamaan kavereitaan tai muuten vaan kuluttamaan aikaa välitunneilla. Osa oppilaista tuli samantien kyselemään, että mistä meidän ständillä on kyse, kun taas osa oppilaista jatkoi omia tekemisiään kiinnittämättä meihin sen enempää huomioita. Rovaniemellä oppilaat olivat kiinnostuneet hyvin monipuolisesti erilaisista jatkokoulutusvaihtoehdoista. Yllättävää oli se, että ständillämme viihtyi eniten ensimmäisen sekä toisen vuoden oppilaita abien sijaan. Olimmekin todella iloisia, että lukiolaiset olivat kiinnostuneita  tutustumaan jatkokoulutusmahdollisuuksiin jo hyvissä ajoin. Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille näytimme Studentumin sivuilta tietoa ylioppilaskirjoituksista, kun taas abeja tuntui kiinnostavan enemmän pääsykokeisiin liittyvä info.


IMG_1235.JPG      IMG_1234.JPG  IMG_1238.JPG

Lyseonpuiston lukion oppilaat olivat kiinnostuneita esimerkiksi muotisuunnittelijan opinnoista ulkomailla sekä lääketieteen opinnoista pääkaupunkiseudulla. Muodista kiinnostuneille tiedoksi, että Institute Europeo di Design tarjoaa monipuolisesti kansainvälisiä opintoja muodin, suunnittelun sekä visuaalisen viestinnän parissa. IED:n oppilaitokset sijaitsevat Milanossa, Roomassa, Torinossa, Venetsiassa, Firenzessä, Cagliarissa, Madridissa, Barcelonassa, Sao Paulossa sekä Rio de Janeirossa. Lääketieteen opinnoista kiinnostuneille oppilaille tarttui usein mukaan Eximian esite. Eximia on valmennuskurssijärjestäjä ja tarjoaa erityisesti valmennuskursseja pääsykokeisiin lukijoille. Lyseonpuiston lukiossa oli havaittavissa myös matemaattista lahjakkuutta, sillä myös pulma peleille löytyi innokkaita ratkojia. Pulma peleistämme pallon osasi rakentaa mm. kaikkein oikeimman puolisessa kuvassa komeileva lukion ensimmäisen vuoden opiskelija Aleksi. Häntä kiinnostaa erityisesti pitkä matematiikka ja tulevaisuudessa häntä voisi mahdollisesti kiinnostaa insinööriopinnot.


IMG_1243.JPGIMG_1271.JPGLapista löytyi paljon huipputyyppejä. Lyseonpuiston lukion siistijä oli ehdottomasti yksi heistä. Hän kertoi meille olevansa unelma-ammatissaan ja siitä hyvästä annoimme hänelle Ahlmanin huipputyyppi -pipon, jonka hän laittoi heti päähänsä. Huipputyyppimme mukaan Lyseonpuiston lukiossa on erittäin hyvä yhteishenki oppilaiden ja henkilökunnan välillä. Sellaisessa ympäristössä on miellyttävää sekä opiskella että työskennellä! :)


Mikä on upeinta Rovaniemellä?

IMG_1256.JPG


Rovaniemi on tunnettu erityisesti pohjoisesta sijainnistaan sekä luonnon läheisistä maisemistaan. Päätimme tehdä pienimuotoisen kyselyn Lyseon lukion oppilailta ja tiedustella, mikä Rovaniemellä on parasta. Saimme kymmenkunta vastausta ja selkeästi eniten esille nousi luonto. “Luonnonläheisyys”, “lumi” sekä “maanläheisyys” olivat usean oppilaan kuvaus Rovaniemestä. Moni oppilas myös koki, että Rovaniemi on kaupunkina sopivan kokoinen ja palvelut ovat siten lähellä. Joulupukki nostettiin myös kyselyssä esiin, joten päätimme käydä tapaamassa Joulupukkia vielä poistulo matkallamme pajakylässä.

Pohjoisessa ajomatkat ovat pitkiä ja pysähdyimme pienille happihyppelyille kesken matkan, jotta väsymys ei iskisi ajaessa. Automme takaa voi huomata, että järven pinta on jo hieman jäässä. Sieltä se talvi tulee pikkuhiljaa. Onneksi olemme saaneet nauttia auringonpaisteesta näin pitkälle syksyyn. Muistakaa alkaa syödä D-vitamiinia viimeistään nyt, jos ette vielä ole aloittaneet tankkaamaan talven varalle.

Rovaniemen reissu oli kaikin puolin erittäin onnistunut, ainoastaan jäimme harmittelemaan kiireellistä aikataulua, sillä kaupungissa tuntui olevan todella paljon nähtävää sekä koettavaa. Koska meistä kumpikaan ei ollut aikaisemmin käynyt Rovaniemellä, suunnittelimme poistulo matkalla, että ensi kesänä lähdemme pidemmälle Lapin reissulle. Ensi kertaan siis Lappi! =)

Elisa ja Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti