tiistai 27. tammikuuta 2015

Potkua uralle kansainvälisistä kauppatieteen opinnoista!

Tässä vielä yksi mielenkiintoinen opiskelijatarina siitä kuinka kansainvälisyyden voi yhdistää omiin jatko-opintoihinsa mielenkiintoisella tavalla. Elämä ja opiskelut ovat vieneet 26-vuotiasta Helsingistä kotoisin olevaa Essiä mantereelta toiselle. Essi opiskelee tällä hetkellä Estonian Business Schoolissa Helsingissä, mutta pitää ovet avoimena tulevaisuudessa myös ulkomaille.


”Aloitin itse asiassa kandidaatin opinnot vuonna 2010 Yhdysvalloissa. Hain itse suoraan kouluun, eli minulla ei ollut minkäänlaisia opintotoimistoja tms. välikätenä tai apuna haussa. Pääaineenani oli General Business. Tiesin jatkavani tutkintoa Suomessa, joten valitsin Amerikassa ainoastaan pääaineeni kursseja. Vuoden 2012 keväällä tulin takaisin Helsinkiin. Muutama tuttuni oli valmistunut Tallinnasta EBS:tä, ja kuulin sitä kautta, että EBS oli avannut myös Helsinkiin pisteen.

Ennen jatko-opintojani suoritin merkonomin tutkinnon Helmi liiketalousopissa. Valmistuttuani ammattikoulusta tein täysipäiväisesti muutaman vuoden töitä, kunnes lähdin sitten Jenkkeihin opiskelemaan liiketalouden kandidaatin tutkintoa. Hain kesällä 2012 Estonian Business Schooliin ja pääsin valintahaastatteluun, joka pidettiin englanniksi ja tein myös englannin ja matikan lyhyet testit. Minulle myös kerrottiin, että kurssien hyväksilukeminen (transfer) Amerikan koulustani olisi mahdollista, ja päästyäni sisään kurssini kääntyivät muitta mutkitta.

EBS Helsingissä opiskelu on ollut joustavaa ja monipuolista. Opintoja Helsingin päässä on keskimäärin 2-3 päivää viikossa, joten työnteko opintojen ohella on mahdollista. Opetuskieli on egnlanti, mikä takaa hyvän pohjan jatkoa ajatellen.

EBS Helsinki on aivan loistava vaihtoehto kaikille kansainvälisestä liiketaloudesta (markkinointi tai finanssipuoli) sekä itsenäisemmästä opiskelusta kiinnostuneille. Helsingin toimitilat ovat yrityshenkisessä toimintaympäristössä Ruoholahdessa ja tarjoavat mainiot puitteet opiskelulle. EBS Helsingissä on myös mahdollista syksystä 2015 lähtien opiskella maisteritason tutkinto.”

Kiitos Essi mielenkiintoisesta tarinasta, jossa yhdistyi mielenkiintoisella tavalla kansainväliset korkeakouluopinnot niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tsemppiä opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti