keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Haluaisitko viettää kesät ripareilla?

Roadshow is back in business! Loppuviikon vietämme Jyväskylässä, ensi viikolla keskitymme Helsinkiin ja viimeisen viikkomme ajelemme ympäri Seinäjokea. Jos olet eksynyt lukemaan blogiamme vasta nyt, tervetuloa. Tsekkaa täältä mistä Roadshowssa on kysymys.

Opiskelijahaastatteluun saimme joululomanalusviikolla Diakonia ammattikorkeakoulussa opiskelevan Johannan. Järvenpäästä kotoisin oleva Johanna valmistuu kaksoistutkinnolla sekä sosionomiksi että kirkon nuorisotyönohjaajaksi.

“Suuntasin peruskoulun jälkeen lukioon, jossa lempiaineitani olivat englanti, uskonto sekä musiikki. Nämä eivät kuitenkaan selvästi vaikuttaneet alavalintaani, koska tiesin jo yläasteella mihin halusin pyrkiä. Jäin riparin jälkeen mukaan seurakunnan toimintaan, ja huomasin siellä yhdistyvän kaiken mitä halusin isona työltäni. Lisäksi halusin työskennellä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja tukemiseksi. Hain siis heti lukion jälkeen opiskelemaan kirkon nuorisotyönohjaajaksi Diakonia ammattikorkeakouluun, ja pääsin ensi yrittämällä sisään Järvenpään toimipisteeseen. Kirkon nuorisotyönohjaajan nimikkeen lisäksi suoritan samalla kaksoistutkintona myös sosionomin tutkinnon.

Diakissa pääsykokeisiin kuuluvat kirjallinen soveltuvuuskoe, psykologiset testit sekä haastattelu. Kirjallisissa soveltuvuuskokeissa oli muun muassa luetun ymmärtämistä, muutama matematiikkaan liittyvä tehtävä ja luovuutta testaavia tehtäviä. Haastattelussa selvitettiin opiskelumotivaatiota kyselemällä esimerkiksi harrastuksista, kiinnostuksen kohteista sekä siitä miksi hain kyseiseen kouluun. En erityisemmin valmistautunut pääsykokeisiin. Pääsykoepäivä oli kuitenkin melko pitkä ja täynnä odottelua, mutta onneksi ajan sai kulumaan nopeasti muiden hakijoiden kanssa jutellessa.

Onnekseni monet opettajamme suosivat luennoilla keskustelevaa ilmapiiriä, sillä olen aika käytännönläheinen ihminen josta perinteinen luento-opetus tuntuu usein aika puuduttavalta. Opinnoissa käydään läpi esimerkiksi erilaisia menetelmiä asiakkaan kohtaamiseen ja auttamiseen, ja näitä menetelmiä myös kokeillaan ja testaillaan käytännössä. Kristillisen kasvatuksen opinnot vievät opinnoistamme paljon tilaa, ja välillä minua on harmittanut karsia tämän takia joitain sosionomiopintoihin liittyviä asioita. Toisaalta saan kuitenkin kaksi kattavaa tutkintoa samalla kertaa.

Opintoihini kuuluu myös harjoitteluja, joista itse olen pitänyt paljon. Diakista on mahdollista lähteä myös ulkomaanvaihtoon tai -harjoitteluun. Itse olin Swazimaassa kolme kuukautta, ja koenkin tämän olleen koko opiskeluaikani kasvattavin kokemus.

Isona haluaisin työskennellä joko lastenkodissa tai seurakunnan nuorisotyössä. Lisäksi haluaisin asua jossain vaiheessa muutaman vuoden ulkomailla ja tehdä kehitysapua.”

Joskus tulevaisuudensuunnitelmat ovat selvillä jo ajoissa, ja opiskelupaikkakin aukenee osaltaan tämän myötä helposti. Johannan suunnitelmat jatkoa varten kuulostavat erinomaisilta, ja toivotammekin hänelle kaikkea hyvää jatkoon!

Diak on Suomen suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä, joka näkyy suurena sydämenä oppilaitoksen logossa. Tavallisen ammattikorkeakouluopetuksen lisäksi Diak vastaa noin 90 % Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakonian ja nuorisotyön virkoihin kelpoistavasta ammattikorkeakoulutuksesta. Tämä näkyy oppilaitoksen arvoissa lähimmäisenrakkautena sekä logossa ristinä sydämen keskellä.

Diakin opiskelijavieraamme huomasivat Oulun Eteenpäin-messuilla sosiaali- ja terveysalan opinnoille olevan kysyntää. Tätä saattaa selittää esimerkiksi Diakin esitteen otsikko"Opiskele tutkinto jolla työllistyt". Lue lisätietoa sosiaalialan työllisyystilanteesta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti