perjantai 15. marraskuuta 2013

Tampereen huikeat löydöt

Maanantaiaamuna lähdimme pirteinä kuuden kieppeillä ajelemaan kohti Tamperetta ja vasta Hämeenlinnan jälkeen rupesi päivä valkenemaan. Hello November! Saimme mukaamme Tampereen yhteiskoulun lukioon kaksi Lahden kansanopiston teatteriopiskelijaa, joiden haastattelu kannattaa lukea täältä. Heidän lisäksi Tampereelle oli saapunut kasvatustieteitä Alkio-opistossa opiskeleva Emilia, joka piristi meitä mukana olollaan myös tiistaina Tammerkosken lukion vierailulla. Meistä oli mahtavaa huomata, kuinka intohimoisesti opiskelijavierailijamme suhtautuivat omaan alaansa ja toivotamme heille ihan älyttömästi tsemppiä kevään valintakokeisiin!

Olimme tietoisia, että Tampereella on meille lukiovierailujen lisäksi melkoisen paljon annettavaa, joten lypsimme paikallisilta kavereiltamme kaikki parhaat vinkit visiittiämme varten. Maanantaisen kouluvierailun jälkeen suuntasimme läppäreidemme kanssa Kahvila Valoon, jossa saimme illan hämärtyessä hoidettua työjuttuja kynttilänvalon katveessa. Kahvila on aivan torin kupeessa ja sieltä saa laadukkaan kahvin lisäksi todella hyvää vuohenjuustosalaattia ja suolaista piirakkaa vatsan täytteeksi. 

Illallispaikkamme Tuulensuu Hämeenpuistossa oli niin ikään nappivalinta ja olimme siitä erityisen innoissamme, koska Helsingistä ei mielestämme löydy vastaavanlaista gastropubia. Kuinka hyvältä maistuikaan Comte-juustomunakas ja kunnon lohkoperunat valkosipulimajoneesin kera. Veera kun näki listalla myös hapankaalia, oli sitä pakko tilata jo ihan nostalgiasyistä. Tunnelma oli todella lämmin, juomatarjonta valtavan monipuolinen ja tamperelaisen suorasukainen tarjoilu pelasi loistavasti.

Ajaessamme kohti hotellia ihailimme auton ikkunasta, kuinka komeasti vanhan tehdasalueen korkeasta piipusta nouseva savu heijastui kirkasta taivasta vasten. Tehdasmaiset punatiilirakennukset ja Tammerkosken kohina yhdistettynä muihin vanhoihin ja uudempiin rakennuksiin tekevät Tampereen kaupunkikuvasta todella sykähdyttävän. Taas yksi kaupunki, jossa voisi ajatella joskus asuvansa. 

Lämpimästi voimme myös suositella majapaikkaamme Hotelli Villeä Hataanpään Valtatien tuntumassa, joka oli aikoinaan toiminut Kiilto Oy:n liimatehtaana. Kalustuksessa oltiin säilytetty vanhan ajan tunnelma ja yöunet olivat todella makoisat korkeissa happirikkaissa huoneissa. Pisteenä iin päälle koimme tiistaina vielä kaksi niin mukavasti makuhermoja hivelevää elämystä, ettei niitäkään voi jättää mainitsematta. Aamupalan nautimme nimittäin suloisessa Kaffilassa, jossa Johan & Nyströmin kahvi ja tee olivat, no, täydellinen tapa aloittaa päivä. Lukiovierailun jälkeiseksi ruokapaikaksi valitsimme päivällisvinkkilistastamme Vinoteca del Piemonten, jossa alkupalaksi nautimme laajan valikoiman antipastoa ja pääruuaksi risottoa vasikanposkella sekä kukkakaalikeittoa tryffeliöljyllä. Tampere, Tampere, grazie mile!

Suomen Mansesta lähdimme melkoisen kylläisinä, huhheijakkaa. Monen monta paikkaa, kuten aika houkuttelevan kuuloinen Vohvelikahvila, täytyi jättää seuraavaan kertaan.

Tämän viikon päätimme Helsingin matikkalukioon, jossa päivä sujuikin vilskeessä Eximian Eerikan ja Rajavartiolaitoksen luutnantti Tammiston seurassa. Kiitokset myös oikein mukavalle Tero-opolle!

Näihin tunnelmiin, rentouttavaa ja herkullista viikonloppua kaikille. Se on moro!Tammerkosken lukion arkkitehtuuri toi mieleen uljaan konserttitalon.

Lukion taidenäyttely


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti