perjantai 1. marraskuuta 2013

Lokakuusta marraskuuhun ja Kainuusta Karjalaan

31.10. ja 1.11.

Torstaiaamu alkoi Kajaanissa pirteässä kelissä, lukemat olivat pakkasen puolella ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Note to self: lapaset mukaan seuraavalle reissulle! Kajaanin lukiossa meidän seuranamme oli Peräpohjolan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajakoulutuksen opiskelija, Kajaanin kasvatti Jenna, joka tiesi jo 10 vuotiaana haluavansa Tornioon nuvalaiseksi. Ja tyytyväinen oli Jenna valintaansa, melkoisen ihailtavaa!

Kainuun nuoret olivat innokkaasti lähdössä muualle Suomeen jatko-opiskelemaan, erityisesti Tampere veti puoleensa. Sinne halusi myös eräs suloinen lukiolaistyttö, nimittäin delfiinikouluttajaksi. Veera ja Suvi toivovat sydämensä pohjasta, että se unelma toteutuu!

Opiskelijavierailijamme Jenna Peräpohjolan opistosta tuli kotiseudulleen Kajaaniin loppuviikoksi.

Torstaina Roadshow-parivaljakko vietti aika kulinaristisen päivän, jossa olisi ollut ainesta yhteen jos toiseenkin ruokablogiin. Mietimmekin jossain vaiheessa ruokablogin perustamista, koska pääsemme väistämättäkin testaamaan neljän Roadshow-kuukauden aikana aika monta eri ravintolaa ja kahvilaa. Ravintolablogin puuttuessa jaamme pari ruokailuvinkkiä Roadshow-blogissamme, koska näitä paikkoja ei vaan voi olla mainitsematta: Kajaanin lounas- ja tilausravintola Sirius ja Joensuun ravintola Kerubi, jossa järjestetään myös paljon keikkoja. Ensimmäisessä söimme upeassa 40-luvulla rakennetussa funkkistalossa kotiruokalounasbuffetin, istuimme ikkunapöydässä ja nautimme kauniista miljööstä jokimaisemin. Sydämellinen tarjoilija kertoi meille rakennuksen historiasta, jonka mukaan 760 neliön talo oli ollut pitkälle 80-luvun loppuun tehtaan johtajan yksityiskäytössä ja siellä oli kestitty muun muassa Suomen ja Neuvostoliiton presidenttejä. Jälkimmäisessä söimme sen sijaan rennossa joensuunlaisessa hevibaaritunnelmassa ihan älyttömän hyvää ruokaa, kuten jokirapusalaattia, tapaksia ja bataattiranskiksia munakoisojugurttidipillä. Pidemmittä puheitta, kaikki Kajaaniin ja Joensuuhun matkustavat, menkää menkää menkää!

Reissuviikkomme päätimme hymy huulilla, kun vierailumme Joensuun lyseon lukiossa perjantaina meni iloisessa hulinassa. Matti-opo oli hoitanut ständillemme tekniikan kuntoon, joten pääsimme mikin ja valkokankaan avulla hyvään show-tunnelmaan!

Ammatinvalintatestistä sai palkinnoksi Milkworksin lehmä-avaimenperän ja johan tuli porukkaa jonoksi asti!


Ennen lähtöä kävimme katsomassa entistä Joensuun lyseota, joka toimii nykyään taidemuseona. Aika komea koulu!

Reilu viisi tuntia kotiin. Tämän viikon hyvillä energioilla matka taittuu mukavasti. Hyvää viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti