keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Eino-myrsky vei Pohjanmaalle

Sunnuntaina ajellessamme kohti Kokkolaa totesimme yhtäkkiä suureksi yllätykseksemme, että radiossa ei ole vähään aikaan kuulunut tämän syksyn teemabiisejämme. Sen koommin kantaa ottamatta, täytyy sanoa, että Vartiaisen Jenni ja Timantit on ikuisiaaaa jäivät soimaan lokakuussa hieman liian usein päähän… Opelit ja naiset ovat luotuja kulkemaan, mutta ihan kiva että matkaa rytmittävät muutkin taitavat lauluntekijät. Mitäköhän biisiä rupeamme seuraavaksi hyräilemään toistemme iloksi?

Kokkolaan saavuttuamme Eino-myrsky oli onneksi jo vähän hellittänyt, vaikka maanantaina ulos astuessa tuntuikin vielä, että tukka lähtee päästä. Yhteislyseon lukioon tulivat tuulen mukana myös Peräpohjolan opiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajakoulutuksen Saara sekä Keski-Pohjanmaan opiston musiikkiteatterilinjalainen Marko. Saaralla ja Markolla alkoivat olla omat opisto-opinnot loppusuoralla ja ammatinvalintatestin tehtyään he rupesivatkin miettimään lukiolaisten lailla, mihin tie vie seuraavaksi. Marko on löytänyt ilmaisutaidosta oman juttunsa ja Saara janoaa lisää haasteita työssä ihmisten parissa. Voi olla, että nuvalainen hakeekin seuraavaksi yliopistoon, nimittäin haaveena olisi toimia tulevaisuudessa erityisopettajana. Hatunnosto kunnianhimoisesta aseenteesta!

Hyvästä asenteesta papukaijamerkit myös kaikille Kokkolan lukion abeille, jotka osallistuivat infotilaisuuteemme. Kysyessämme heiltä, ketkä ovat valmiita lähtemään muualle Suomeen lukion jälkeen opintojen perässä, nosti käden ylös joka ikinen. Hienoa, että mieli on avoinna näkemään ja kokemaan uusia asioita. Kotiin voi aina palata!

Iltapäivällä jätimme Kokkolan suloiset puutalot taaksemme ja ajoimme suoraan Vaasaan seuraavan päivän kouluvierailua varten. Matkalla ihailimme vaahtopäitä meren aallokossa ja perille saavuttuamme ihailimmekin sitten Vaasaa - kaupunki  on jollain tavalla todella sykähdyttävä. Ruotsia kuulee siellä sun täällä, ihmiset hymyilevät marraskuusta huolimatta aurinkoisesti ja kaupunki on täynnä nuoria. Tiesitkö, että Vaasassa opiskelijoita on suhteessa eniten koko Suomessa?


Vaasan lyseon lukioon meidän kanssamme tulivat Keski-Pohjanmaanopiston nuva-linjalainen Marie ja Lahden kansanopiston entinen journalismi-linjalainen Siiri, joka opiskelee tällä hetkellä viestintää Vaasan yliopistossa. Oli mukavaa päästä kuulemaan Marien ja Siirin kokemuksia lähes parille sadalle abille pidetyssä infotilaisuudessa. Hienoista järjestelyistä osoitamme sydämelliset kiitoksemme lukion Marjatta-opolle, jonka kanssa oli muutenkin mukava vaihtaa ajatuksia lukiolaisten opiskelumotivaatiosta ja jatko-opiskeluinnosta. Jäimmekin pohtimaan, satsataanko lukio-opintoihin samalla tavalla kuin ennen, kun elämässä on niin paljon muitakin virikkeitä? Entä jaksetaanko ylppäreihin lukea? Monia lukiolaisia tuntui myös askarruttavan se, kuinka suuri merkitys yo-arvosanoilla on korkeakouluun hakiessa. Meidän vinkkimme on, että kirjoituksiin kannattaa panostaa, koska hyvistä arvosanoista tulee olemaan hyötyä. Mutta jos ylppärit menevätkin odottamattomasti penkin alle, ei ole syytä lannistua. Kaikilla on mahdollisuus saada korkeakoulupaikka ja upea ura, jos vaan yritystä ja intoa riittää!


Roadshow Vaasan lyseon lukiossa

Taas yksi kerrassaan upea koulurakennus.

Marie ja Siiri

Vaasan abit tulossa kuulemaan vinkkejä jatkokoulutuspaikan valintaan

Opo toivottaa abit tervetulleiksi

Roadshown oma kasvatustieteilijä Suvi kertoo, kuinka haki lukion jälkeen myös sosionomi- ja insinöörikoulutuksiin.

Vaasan lyseon lukio on perustettu vuonna 1880.

Koulun entinen oppilas on ollut mm. arkkitehti Johan S. Sirén.

Suvin ja Veeran iltapäivän hemmotteluhetki: taivaalliset raakakakkupalat makuina suklaa ja tyrni.



Luomu-raakakahvilan avasi suloinen suomenruotsalainen perhe elokuussa. Kaikki tehdään itse alusta asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti