keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sibeliuksen jalanjäljillä

Viikonlopun kotona vietettyämme emme suunnanneetkaan maanantaina Helsinkiä pidemmälle, sillä vuorossa oli vierailu Helsingin medialukiossa Tapanilassa. Kouluun saapui meidän lisäksemme kolme vierailijapoikaa Laajasalon opiston elokuvalinjalta, EstonianBusiness School Helsingistä sekä univormuun sonnustautunut Rajavartijalaitoksen edustaja. Vierailijamme viihdyttivät lukiolaisia koulussa pitämässämme infossa kertoessaan omia vaiherikkaitaan tarinoitaan siitä, miten olivat omaan opiskelupaikkaansa päätyneet. Mahtavaa, että mukana oli eri alojen edustajia ja saimme vähän väriä harmaan sateiseen päivään. Lämmin kiitos inspiroiville vierailijoillemme!

Keskiviikkoaamuksi lähdimme Hämeenlinnaan, jossa parkkeerasimme Roadshow-auton maineikkaan vuonna 1872 perustetun lyseon lukion pihaan. Koulurakennus oli todella vaikuttava ja pidimme abi-infon juhlasalissa upeassa miljöössä. Kouluun ovat jättäneet entisinä oppilaina jälkensä muun muassa Jean Sibelius ja J. K. Paasikivi, aikamoista! Nykyään lyseo on urheilijoidenkin suosiossa liikuntapainotteisuudellaan. Liikuntatieteistä sekä sosiaali- ja terveysalasta oltiin selvästi kiinnostuneita ja suuntana tuntui olevan monella Tampere tai Jyväskylä.

Suvin ja Veeran pitämällä opotunnilla kaikki pääsivät tekemään Studentum.fi:n ammatinvalintatestin.

Aurinko helli Hämeenlinnassa.
Hämeenlinnan lyseosta suuntaamme illaksi taas vähän erilaisiin tunnelmiin, nimittäin Parolannummen panssariprikaatin sotilaskotiin. Saa nähdä mitä Hämeenlinnan seudulla ollaan tekemässä armeijan jälkeen. Onkohan opiskelupaikka jo plakkarissa vai lähdetäänkö intistä takki auki? Teejii nollaa kohti mennään silmät kiiluen, mutta entä sitten? Ei syytä huoleen, vaikka jatko ei olisikaan vielä selvillä. Roadshow-parivaljakko rientää tänään paikalle ja pistää pojat järjestykseen. Ei puhettakaan etteikö kaikille halukkaille löydy illalla sopiva opiskelupaikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti