maanantai 14. joulukuuta 2015

Teknisiä ongelmia...

Tietokone ei lähde päälle. Netti lakkaa jostakin syystä toimimasta. Tietokone kaatuilee ja päivitykset laahaavat perässä. Tuskastuttaa, ärsyttää ja on neuvoton olo. Mikään ei tepsi ja parhaalta ratkaisulta tuntuisi heittää tekniset vempaimet seinään. Sitten kun omat neuvot ovat loppuneet otetaan yhteyttä kaveriin tai kaverin kaveriin, joka hallitsee tekniikan salat. Tuntuu että näiden ihmisten ei tarvitse kuin vilkaista tekniikkaan päin ja se alkaa toimia. Tulee helpottunut olo, ettei tarvitse lähteä ostamaan uutta konetta, mutta ennen kaikkea herää kiinnostus - voisinko minä oppia saman taidon? Tänä päivänä tekniikka ja tekniset innovaatiot ovat osa jokaisen arkea. Ja mikäli kehityskaari pitää paikkansa näin tulee olemaan yhä enemmän tulevaisuudessa. Lukioilla vieraillessamme olemme huomanneet, että nuoret eivät ole välttämättä tietoisia kaikista koulutuksista, joita tekniikan alalla on tarjota! Eikä ihme, sillä niitä piisaa... Tekniikka tuo meille yleensä mieleen tietotekniikan, mutta tekniikan ala kaikessa laaja-alaisuudessaan käsittää kaikki nämä koulutukset! 


Kuopion klassillisen lukion ja Lohjan lukion oppilailla tuntui olevan loogista päättelykykyä (älyttömän hyviä pulmapelien ratkaisijoita!), joka on hyödyksi tekniikan alan opinnoissa


Monet kohtaamamme nuoret, jotka ovat kiinnostuneita luonnontieteistä kertovat haluavansa lääkikseen, koska eivät tiedä muista aloista, joissa luonnontieteitä voisi hyödyntää. Meidän tehtävänämme on avartaa nuorten näkemystä erilaisista opintoaloista ja kertoa vaihtoehdoista. Esimerkiksi ammattikorkeakoulut Centria, HAMK, Savonia  ja Seamk tarjoavat monipuolisia tekniikan alan koulutuksia, joissa hyödynnetään luonnontieteitä. Käy kurkkaamassa, mitä esimerkiksi bio- ja elintarviketekniikan sekä energiatekniikan insinööri-opinnot pitävät sisällään. Täältä pystyt tutustua tekniikan alaan myös työelämälähtöisesti, mikäli haluat lukea lisää esimerkiksi työllisyystilanteesta ja palkkauksesta.

Helsingin luonnotiedelukion oppilaiden painotus opinnoissa oli selvästi luonnontieteellismatemaattinen. Kurkkaa tästä  opiskelijahaastattelun Centria-ammattikorkeakoulun prosessi- ja materiaalitekniikan (kemiantekniikka) opiskelijalta, mikäli  haluat tietää mitä koulutus pitää sisällään!

Muistathan, että tekniikan alan koulutuksia on ammatillisista koulutuksista aina yliopistotason koulutuksiin asti. Hakutavat ja pääsykokeet saattavat vaihdella koulukohtaisesti riippuen tutkinnon koulutustyypistä. Mikäli olet kiinnostunut tekniikan alan koulutuksista niin käyhän kurkkaamassa ylläolevista linkeistä lisätietoa aiheesta...
..Muista osallistua myös koulusi järjestämiin jatkokoulutuspäiviin. Sieltä voi saada hyviä ideoita tulevaisuutta varten... :)
Ja viimeiseksi mikäli sinua mietityttää, voitko hakea teknisille aloille, koska et vielä osaa kaikkea tekniikasta tai olet tyttö ja mieleesi on juurtunut, että tekniikka on poikien alaa, niin vastaus molempiin kysymyksiin on kyllä! Koulussa on tarkoitus opetella ja tytöillä on aivan samanlaiset valmiudet oppia tekniikasta kuin pojillakin! 

Vantaan Sotungin lukion tyttöjä katselemassa Roadshow -ständillä esitteitä. Olisiko heidän joukossaan tulevaisuuden teknisiä osaajia? :)
Elisa ja Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti