perjantai 25. lokakuuta 2013

Viikko päättyi viidakkotunnelmiin!

Keskiviikko 23.10.

Mihin kilpaurheilijat suuntaavat lukion jälkeen?

Etelän koulutuskiertueemme jatkui keskiviikkona Helsingissä Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Ständillämme oli tällä kertaa melko iso porukka, koska Märskyn vierailulle tuli mukaan opiskelijavierailijat Eximiasta, Laajasalon opistosta, Estonian Business School Helsingistä ja Rajavartiolaitokselta. Hienoa, että saimme infoon lisää esittelijöitä ja opiskelijat pääsivät kuulemaan monipuolisia opiskelukokemuksia. Suurkiitos opiskelijavierailijoillemme! Päivän aikana selvisi, että urheilulukion opiskelijoita kiinnostivat selvästi lääketieteellinen ala, mutta myös kauppatieteet. Yllättävän harva oli hakemassa liikunta-alalle lukion jälkeen, koska vastapainoa kilpaurheiluun kuulemma kaivattiin. Pohdinnan alla oli monella myös se, tuleeko urheilusta ammatti vai loppuuko kilpaileminen lukion jälkeen, jos muut kiinnostuksen kohteet vievätkin mennessään.


 


Torstai 24.10.

Lähdetäänkö Vihdistä Helsingin suuntaan opiskelemaan vai viekö tie Länsi-Suomeen?

Torstaina pidimmekin ständiä sitten taas kahdestaan ja päivästä Vihdin lukiossa jäi kaiken kaikkiaan todella hyvä fiilis. Opiskelijat olivat hyvin aktiivisia ja tiedonjanoisia jatkokoulutusvaihtehtojen suhteen. Ammatinvalintatestiä tehtiin niin ahkerasti, että nettikin kaatui! Hauskaa oli huomata, että vihtiläiset tuntuivat kiinnostuvan kovasti Roadshowlla mukana olevasta Raja- ja merivartiokoulusta - sekä pojat että tytöt. Jes! Vihdin lukiossa kiehtoivat myös muut hiukan erikoisemmat alat, kuten ravitsemustiede. Helsinkiin oltiin menossa muun muassa kauppatieteiden perässä ja Estonian Business School olikin muutamille tuttu uutisten perusteella. Kiitos muuten EBS:n Niklakselle edellispäivän infopläjäyksestä ja muutamasta inside-vinkistä, joita pääsimme jakamaan eteenpäin. Myös länteen suunnataan Vihdistä melko innokkaasti Turun ja Porin houkutusten perässä. Kaiken kaikkiaan Vihdin lukiolaiset olivat lähdössä hakemaan opiskelupaikkaa kauempaakin kotoa mukavan avoimin mielin!

Perjantai 25.10.

Perjantaiaamuna Roadshow-auto vei meidät Lohjalle sateen ja sumun läpi, mutta päivä rupesi kirkastumaan hiljalleen ja aurinkokin paistamaan. Päätimme tämän viikon etelän kiertueemme hyvin energisiin tunnelmiin, nimittäin reilu 700 opiskelijan Lohjan yhteislyseon lukiossa kävi kova vilinä. Varsinkin sen jälkeen kun olimme pitäneet infon juhlasalissa, rohkenivat lukiolaiset sankoin joukoin ständillemme tiedustelemaan jatkokoulutusvaihtoehtoja. Jotkut kertoivat olevansa "ihan hukassa" jatko-opintojen suhteen, toiset halusivat taas lisätietoa tiettyjen alojen koulutustyypeistä. Autoimme muun muassa selvittämään mikä on liiketalouden ja kauppatieteiden ero, missä opiskellaan diplomi-insinööriksi ja miten opiskelijavaihtoon lähdetään. Mukanamme oli Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijavierailija Osku, joka opiskelee MAMK:ssa talotekniikkaa ja pyörittää opiskeluiden ohella muutamaakin eri yritstä. Olimme Oskun yrityskuvioista ja toimialojen runsaudesta aivan pää pyörällä. Oskulla oli vierailulla ammattitaitoinen ote ja oli erittäin mukava aloittaa viikonloppu näin tehokkaissa merkeissä, kiitos siitä! Perjantain pinaattiletut navoissamme pääsimme Studentum.fi:n Antin kyydittämänä takaisin Helsinkiin ja maanantaina suuntaammekin sitten Kuopioon. Kas näin!Ammatinvalintatesti houkutteli hypärillä.

MAMK:n Osku osasi myös kertoa laajasti armeijasta.Studentum.fi:n Roadshow sai päiväksi oman leijonamaskotin! Väritkin mätchää.

Arvontalipukkeita täytettiin ennätysmäärä ja esitteet katosivat opiskelijoiden reppuihin!

Abeilla oli jäljellä 69 aamua ja sitä juhlittiin jungle-tunnelmissa. Oskukin olisi selkeästi halunnut viidakkoeläimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti