perjantai 11. lokakuuta 2013

Lapin tytöt kiittävät ja kuittaavat

Oulun Eteenpäin-messuilta suuntasimme auringon laskiessa mieli tyytyväisenä kohti napapiiriä. Pohjoisen reissumme viimeiseen kouluun mukaan tuli VAMK:n Markus, joka hauskuutti meitä ja Rovaniemen lukiolaisia jälleen kerran insinöörijutuillaan. Saimme sydäntä lämmittäviä kiitoksia Lyseonpuiston opiskelijoilta, joita autoimme parhaamme mukaan erilaisten jatkokoulutusvaihtoehtojen punnitsemisessa. Rovaniemeläisiä kiinnosti hyvin laajasti eri alat, koulutustyypit ja kansainvälisyys. Oli mahtavaa huomata, kuinka nuorilla oli mieli avoinna ja hymy huulilla. Ständillämme kävivät myös Lyseonpuiston vaihto-oppilaat Saksasta ja USA:sta, jotka olivat molemmat kiinnostuneita jatko-opiskelusta Suomessa. Työllisyysnäkökulmat askarruttivat kuitenkin monia ja lukiolaiset kertoivatkin olevan valmiita hakemaan opiskelupaikkaa muualta Suomesta tai ulkomailta.

Mainittakoon myös, että Lyseonpuiston lukiossa pyörähti aamulla Lapin Kansan toimittaja ja kuvaaja, jotka nappasivat Veeran haastateltavakseen. Roadshow-uutisjuttua siis odotellessa!

Kaiken kaikkiaan Pohjois-Suomi on sykähdyttänyt Roadshow-parivaljakkoa. Luonto on upea ja ihmiset äärimmäisen ystävällisiä ja leppoisia. Suuntaamme Kauppayhtiössä vietetyn kahvihetken jälkeen mieli avartuneena ja hyvällä fiiliksellä Pihtiputaan kautta etelään. Kiertue jatkuu taas ensi viikolla, pysykäähän kuulolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti