tiistai 22. lokakuuta 2013

Kiertue jatkuu Etelä-Suomessa

Roadshow-parivaljakko ei syyslomaile vaan kiertelee reilun viikon verran Etelä-Suomen lukioissa. Toimme näköjään pohjoisesta talven mukanamme, auton ikkunat ovat olleet sen verran huurussa. Ei muuta kuin pipot päähän ja skrapat käteen!

Torstai 17.10.

Viime viikon lopulla vierailimme Lahdessa Kannaksen lukiossa ja saimme päivästä todella paljon irti mahtavan opon ansiosta. Seppo järjesti infotilaisuudet siten, että pääsimme kertomaan koulutusvaihtoehdoista ja opinnoista oikein ajan kanssa. Kattavien infojen lisäksi teimme yhden oporyhmän kanssa Studentum.fi:n ammatinvalintatestin ja pohdimme tuloksia yhteisesti ryhmässä. Eräs tietokonepeleistä kiinnostunut lukiolainen kertoi ammatinvalintatestin osoittaneen, että peliala voisi olla hänelle sopiva. Tuloksista hän pääsi suoraan katsomaan Laajasalon opiston Pelituotannon linjaa sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Game Design -linjaa, mistä lukiolaispoika oli oikein mielissään. Lopputunnista näytimme ATK-luokassa miten sivustoamme voi hyödyntää kaikenlaisissa opiskeluun ja työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Haluamme lämpimästi kiittää Kannaksen lukion opoa aktiivisuudesta ja antoisista koulutukseen liittyvistä keskusteluista!

Maanantai 21.10.

Viikonlopun jälkeen Roadshow-auto kaarsi Kaurialan lukion pihaan Hämeenlinnan keskustan tuntumaan. Hämeenlinnalaisia nuoria tuntuivat kiinnostavan yliopisto-opinnot. Muutenkin oli ilo huomata, kuinka monille oli jo tiedossa, mihin matka jatkuu lukion jälkeen. Kirjallisuudesta ja viestinnästä kiinnostuneet saivat hyvän vinkin Alkio-opiston viestinnän opinnoista ja Laajasalon opiston kirjailijalinjasta.

Hämeen Sanomissa on luettavissa myös juttu eilisestä vierailustamme! Katso se täältä. Kaurialan lukiossa työllisyysnäkymät askarruttivat nuoria, mutta samalla uskallettiin myös unelmoida. Entä sinä, mikä sinua johdattelee jatkokoulutukseesi?

Tiistai 22.10.

Forssassa mukanamme oli Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijavierailija Nicolas, joka oli itse käynyt Forssan yhteislyseon ja tunsi siis koulun kuin omat taskunsa. Nicolas opiskelee MAMK:ssa yhteisöpedagogiksi kansalaistoiminta ja nuorisotyö -linjalla ja on löytänyt selkeästi oman alansa. Forssan kasvatti haki avoimin mielin Mikkeliin jo ennen kuin armeija oli käyty ja on ollut opiskelupaikan valintaansa erittäin tyytyväinen. Jatkoa hän suunnittelee erityispedagogiikan opintojen parissa, ja me Nicolaksen tavanneina kannustamme häntä jatko-opinnoissaan ehdottomasti eteenpäin!

Forssan yhteislyseossa vietetty päivä meni vauhdilla ja kaikki sujui niin kuin pitikin. Koulussa meidät nappasi haastateltavakseen Forssan Lehden toimittaja, joka kyseli mm. nuoria huolestuttavasta yhteishaun uudistuksesta. Tämä ajankohtainen aihe on mietityttänyt kovasti meidänkin tapaamiamme lukiolaisia. Aiheesta kannattaa lukea lisää täältä. Forssan Lehden juttu ilmestyy huomisen lehdessä, täytyypä siis olla taas tarkkana!

Roadshow-parivaljakko on päässyt myös aika mukavasti kouluruuan makuun ja ai että kun lämmitti tämän päiväinen kalakeitto vatsaa, kiitos!

Suomen vanhimmassa maaseutulukiossa

MAMK:n Nicolas tapasi vanhoja koulukavereitaan


Ammatinvalintatestit käynnissä


Nicolas ja Veera työn touhussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti