keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Savosta suuntaa tulevaan

Roadshow vol 2:n viimeinen pidempi reissu päättyy keskiviikkona Savonlinnaan. Lukiovierailuita on Savonlinnan lyseon lukion jälkeen jäljellä vielä täydet viisi, mutta ne kaikki sijoittuvat Etelä-Suomen suunnille. Hieman haikeana täytyy todeta, että loppu häämöttää ja pitkät ajot on nyt ajettu. Viimeiset kolme ja puoli kuukautta tien päällä ovat olleet nimittäin todella antoisat. Olemme menneet ristiin rastiin ympäri Suomea ja nähneet enemmän paikkoja kotimaassamme kuin koskaan ennen. Takana on upeita kaupunkeja, sydämellisiä ihmisiä ja elämää rikastuttavia kohtaamisia. Parasta on ollut tuntea, että on oikeasti voinut auttaa nuoria oman suunnan löytämisessä.

Tiistainen Varkauden lukiovierailu meni kuin siivillä. Koulussa oli järjestetty jatko-opiskeluun liittyvä teemapäivä, joten lukiolaiset tulivat aktiivisesti kyselemään erilaisista opinnoista. Aika moni myönsi suoraan, että sopiva jatko-opiskelupaikka ei ollut vielä selkiintynyt. Olikohan joululoman antama miettimisaika muuttanut yhden jos toisenkin lukiolaisen mielen tulevaisuuden suunnan suhteen?

Valinnan vaikeus ei ole vaihtoehtojen viidakossa mikään ihme eivätkä tämän kaltaiset päätökset yleensä iske kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vaihtoehtoja on hyvä punnita ja varasuunitelmia tehdä - siinä lukiolaisia auttavat onneksi Roadshown Suvi ja Veera.

Ahkerasti kannattaa käyttää myös Studentum.fi:n hakukonetta mahdollisuuksien kartoittamiseen. Koulutuksia voi etsiä kätevästi alan perusteella ja hakua voi rajata vaikka paikkakunnan mukaan. Varkauden lukiolaisia kiinnosti tiistain jatko-opiskelupäivänä monenlaiset eri alat, joissa on laajat mahdollisuudet vaikka minkälaisiin koulutuksiin. Kiinnostaako sinuakin lääketiede, opettajan koulutus, fysiikka, liikunta-ala, tekniikka, ympäristötiede tai sosiaali- ja terveysala? Tsekkaa mahdollisuutesi ja ylläty!

Varkauden lukion jatko-opiskelupäivän vilinää.

Roadshown jatko-opiskeluinfoissa kuuntelivat abit ja kakkoset.

Suvi kertoo infossa, että Studentum.fi-sivustolta löytyy hyödyllistä tietoa eri ammattialoista.

Lukiolaiset innostuivat tekemään Studentum.fi:n ammattivalintatestiä.

Roadshown arvontalomakkeita ruksittiin ahkerasti.

Ammatinvalintatesti antoi tulokseksi insinöörialan. Meniköhän nappiin?

Savossa Roadshowta helli pakkaspäivän aurinko.

Varkaudesta otettiin suunta kohti Savonlinnaa.Savonlinnassa jatkui kireä pakkanen, mutta mieltä lämmittävän kauniit maisemat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti