lauantai 14. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Studentumin Roadshow-koulutuskiertuetta on nyt takana kolme kuukautta ja edessä enää tammikuun viimeiset viikot, joihin mahtuu lukioita esimerkiksi Seinäjoelta, Lahdesta ja Sipoosta. Aika on hurahtanut hurjalla vauhdilla, aivan kuin lentäen - tai tässä kohtaa tulisi varmaankin käyttää termiä ajaen. Kilometrejä on nimittäin takana jo melkoisesti ja lisää on tulossa!

Millaiset kohtaamiset ovat erityisesti jääneet kiertueelta mieleen?

Erityisen iloinen olen niistä kohtaamisista, joiden aikana tapahtuu jotain. En tarkoita konkreettisesti sitä, että joku nappaa esitteen jos toisenkin mukaansa. Sekin on tosin pelkkää plussaa ja on ihana huomata, että moni haluaa tutustua esitteiden tarjoamaan lisätietoon omalla ajalla. Tähän aktiiviseen itsenäiseen pohdintaan juuri kannustamme jokaista! :)

Tällä "jonkin tapahtumisella" tarkoitan ensisijaisesti sitä, että käymämme keskustelun aikana syntyy uusia ideoita tai omalle tulevaisuuden suunnitelmalle saadaan vahvistusta ja kannustusta. Tällaisen keskustelun toisena osapuolena on todella antoisaa olla mukana. On hienoa huomata esimerkiksi se, että jokin ennestään täysin tuntematon ala alkaakin kiinnostaa ja onnistumme tuomaan kiertueella uusia ideoita lukiolaisten pohdintoihin.

Tutustu siis sinäkin eri aloihin Studentumin sivuilla. Lupaan, että löydät varmasti koulutuksia, joista et ole aikaisemmin tiennyt!

Esimerkiksi näiden reippaiden nuorten miesten kanssa kävimme hyppytunnilla todella antoisia keskusteluja erilaisista vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista niin Suomessa kuin myös ulkomaillakin. Kuvassa ollaan juuri tekemässä myös ammatinvalintatestiä.


Tylsää ei myöskään tule, sillä lukiolaiset ovat todella viihdyttäviä ja osaamista löytyy joka suuntaan. Espoossa innostuttiin Savonia Ammattikorkeakoulun vaaleanpunaisista viivoittimista. Toivottavasti ne innoittivat temppuilun lisäksi myös tutustumaan oppilaitoksen valtavaan koulutustarjontaan.
Näiden edellisten kohtaamisten lisäksi en voi unohtaa tämän ylläolevan kuvan kaltaisia vekkuleita ja vallan viihdyttäviä kohtaamisia. Tylsää ei nimittäin ole tullut, sillä meitä ovat viihdyttäneet niin opiskelijat kuin henkilökuntakin kiertueen aikana. Erityisen hyvin jäi mieleen esimerkiksi eräs kerta, kun koulun vahtimestari esitti meille erilaisia taikatemppuja päivän päätteeksi. Tämä mielestäni kertoo loistavasti siitä, että elämää ei kannata ottaa liian vakavasti ja huumori vie pitkälle :)

Salossa maistui joulupuuro, jonka ohella oli kätevä tutustua erilaisiin esitteisiin. Ensin keskitytään...

...Ja sitten poseerataan! Hyvältä näyttää tämän porukan tulevaisuus.

Santahaminassa viettämämme illan perusteella voin todeta, että johan oli antoisaa. Varusmiehet tosiaan suhtautuvat omaan tulevaisuuteen innolla. Usealla on jo opiskelupaikka odottamassa, mutta moni, jolla ei ole, keräsivat innoissaan eri oppilaitosten esitteitä mukaansa.

Tässä ihana opiskelijaedustajamme Enni, jonka avusta moni lukiolainen sai kuulla, että Oulun yliopistossa on mahdollista lukea saamen kieltä sekä saamelaista kulttuuria.


Ständillä on usein niin paljon porukkaa, että kiirettä pitää ja esitteet siirtyvät tiuhaan tahtiin telineestä reppuihin. Kuvasta voit bongata kadetin, liikunta-alan osaajan sekä lakiopiskelijan.

Tässä Eerikkilän urheiluopiston ja Veridium Educationin edustajat kertomassa oppilaitoksistaan ja opiskelukokemuksistaan.

Mikäli haluat opiskella esimerkiksi lakia kansainvälisesti, niin kannattaa tutustua Veridium Educationiin. Tässä tyytyväinen opiskelija!

PSST! Studentum on hiljattain julkaissut koulutuslehden, joka on täynnä mielenkiintoisia artikkeleita ja tietoa. Voit lukaista sieltä esimerkiksi, mitä Younghearted-yhtyeen jäsenet Reeta, Atte ja Emil pohtivat opiskelusta. Lisäksi pääset selville siitä, millaista on opiskella kansanopistossa, miten vlogaaja Mmiisas aikatauluttaa työn ja opiskelun sekä millaisia lapsuuden unelma-ammatteja Studentumin tiimiläisiltä paljastuu. Lisäksi sieltä löytyy juttua myös Roadshow-koulutuskiertueeltamme. Lue lehden nettiversio täältä.

Tässä pieni maistiainen koulutuskiertueeltamme. Lue koko juttu täältä!
Näiden kuulumisten siivittämänä haluan toivottaa kaikille teille oikein menestyksekästä vuotta 2017!

Raikkain terveisin,
Sanna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti