lauantai 19. marraskuuta 2016

Pilkahduksia kiertueelta

Kiertue etenee varsin vauhdilla ja jo tässä vaiheessa tuntuu, että olemme nähneet Suomea sen kaikilta mahdollisilta puolilta. Parasta on mielestäni ollut se, miten lukiolaiset ovat meidät ottaneet vastaan. Erityisen hyvin mieleen ovat jääneet yhteiset pohdinnat erilaisista vaihtoehdoista ja niiden punnitsemisesta sekä pohtimisesta. On ollut antoisaa huomata, että monilla on vahva usko itseen ja motivaatiota omien unelmiensa toteuttamiseen - tämä vie varmasti elämässä pitkälle!

Seuraavaksi pääset tutustumaan syksyymme muutamien kuvien muodossa :)

Kannaksen lukiossa opiskelijat olivat hyvin aktiivisia ja punnitsivat erilaisia vaihtoehtoja.

Tässä myös minulle eli tulevalle opinto-ohjaajalle mieluisa kysymys "Mitäs meinaat lukion jälkeen?". Te, keiden kouluilla olemme jo vierailleet, olette varmasti saaneet kuulla tämän kysymyksen meidän molempien Roadshow-lähettiläiden suusta. 

Autolla kierrellessämme vastaan on tullut myös varsin kauniita maisemia, joita ei ole voinut ohittaa pysähtymättä.

Opiskelijavieraamme Kari on tällä hetkellä kouluttautumassa lentäjäksi Suomen ilmailuopistolla. Hän päätti tehdä Studentumin ammatinvalintatestin ja sai tulokseksi, että sopisi kuljetus- ja liikennealalle, esimerkiksi lentäjäksi. Lisäksi testi osoitti, että Karin maanläheisyys on muita piirteitä matalammalla, joten hän sopii myös kirjaimellisesti korkealle. Oikea ala on siis näyttänyt löytyneen!

Eräällä huoltoasemalla pysähtyessämme en voinut olla huomiomatta näitä ihania mukeja! Mikähän mukeista kuvaisi juuri sinua tulevaisuudessa?

Välillä ständillä käy jopa ruuhka. Mikäli sinulla on kuitenkin kysyttävää ja haluat jutella kanssamme tai kuulla erilaisista vaihtoehdoista, niin nykäise reippaasti hihasta, niin juttelemme mielellämme kanssasi :)

Lohjan lukiolla saimme infotilaisuuden jälkeen käydä tämän reippaan ja aktiivisen porukan kanssa pidemmän keskustelun erilaisista vaihtoehdoista ja pohtia sitä, miten sitä omaa alaa kannattaa ruveta metsästämään. 

Kiertueellamme vierailemme myös muutamassa ammattikoulussa. Kuopiossa vastaan saimme tällaisen käsistään todella taitavan osaajan, jota kiinnostavat puutyöt, yrittäjyys sekä afrolatinotanssi. Mahtava sekoitus osaamisesta, jota pohjusti juuri oikeanlainen asenne!

Vihdin lukiossa nämä opiskelijat pääsivät pohtimaan omaa tulevaisuuttaan esitteisiin tutustumisen kautta. Minun vinkkini onkin se, että ottakaa rohkeasti selvää erilaisista vaihtoehdoista, niin se oma löytyy varmasti! Studentumin nettisivut ovat tähän oiva apukeino.

Helsingin luonnontiedelukiossa meillä oli opiskelijavieraita Estonian Business Schoolista, Make up For Ever Academystä ja Maanpuolustuskorkeakoulusta. Tässä testaillaan, miten tällainen kaasunaamari pukee kauppatieteilijää.

Tampereella pääsimme jututtamaan jälleen  myös ammattikoululaisia, joista muutamat haluavat jatkaa edelleen opiskelua ja esimerkiksi ammattikorkeakoulut kiinnostavat erityisesti. On myös hyvä muistaa, että suunta voi olla myös yliopistoon.

Tässä lomaketta täyttäessä päästään samalla pohtimaan tulevaisuuden suunnitelmia.

Tässä otetaan mittaa siitä, onnistuvatko Suomen ilmailuopiston ja Eerikkilän urheiluopiston edustajat yhdessä ratkaisemaan älypallon. Kuva saattaa hämätä, sillä tuosta myökystä ilmeistyi pallo hyvinkin nopealla tahdilla!

Estonian Business Schoolin ja Alkio-opiston edustajat ovat tyytyväisiä omiin opinahjoihinsa.

Olemme myös monilla messuilla mukana! Tämä kuva on Oulun Eteenpäin -messuilta. Ensi viikolla suuntaamme Vaasaan Knowhow-messuille, joten tuu ihmeessä moikkaan meitä sinne!

Roadshow koulutuskiertue pääsi mukaan myös Lounais-Suomen uutisiin, kun olimme vierailulla Porin lyseon lukiossa. Tässä Yle Areenasta napattuja kuvia uutisesta.


Tällaisia ripauksia kulkueeltamme tällä kertaa. Minulla olisi teille kuitenkin vielä yksi haaste, tai voisin kutsua sitä mahdollisuudeksi. Haastan nimittäin teidät tekemään Studentumin ammatinvalintatestin, joka löytyy täältä.

Kun olet tehnyt testin, niin pohdi ihmeessä seuraavia asioita:

- Kiinnostaako minua testin osoittamat ammatit?
- Jos ne kiinnostavat, niin tutustu ihmeessä koulutuksiin paremmin testin tarjoamien linkkien kautta. Voit tehdä hienoja löytöjä ja oppia uutta!
- Mikäli tuntuu, ettei testin tulos täsmää, niin miksi ei? Mitä piirteitä haluaisin tulevaisuuden ammatiltani? Testin tulos on antoisa myös silloin, jos se ei täsmää, sillä onnistut tällöin suuntaamaan kiinnostustasi jonnekin muualle.
- Kiinnitä huomio myös siihen, millaisia piirteitä testi toi sinussa esiin. Oletko tekninen osaaja vai ennemminkin humanistinen tai palveluhenkinen?
- Lopputulos: olet jälleen päässyt pohtimaan sitä, mikä sinusta voisi isona tulla ja jokainen pienikin pohdintatuokio vie sinua eteenpäin. Usko tai älä :)


Pirtsakkaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Terkuin
Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti